Intel na veletrhu CES představuje nové možnosti technologií

Las Vegas, 6. ledna 2015 – Společnost Intel dnes odhalila široký potenciál technologií přinášet nové možnosti do každodenního života. Intel představil řadu nových partnerství – od digitalizace sportů přes pokrok v péči o zdraví a wellness až po kreativní oblasti jako jsou hudba a výtvarné umění. Stranou nezůstanou ani robotika nebo neotřelé vynálezy. Oznámeny byly také nové produkty a inovativní technologie, které pomohou nápady realizovat. (TZ)

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Intel se rozhodl změnit způsob, jakým lidé trénují, soutěží nebo sledují sportovní utkání. Generální ředitel společnosti Intel Brian Krzanich představil řadu velmi zajímavých partnerství s lídry odvětví. Díky nim bude možné  využívat technologie a analýzu dat ke zlepšení celkového zdravotního stavu, tělesné kondice i sportovních výkonů. Intel zveřejnil, že hodlá spolupracovat s ESPN* a Red Bull Media House* na vývoji řešení pro sportovce postaveném na technologii Intel, které přinese nové možnosti sledování jejich výkonů. Rovněž byla navázána spolupráce s firmami New Balance* a Oakley* za účelem personalizace a dalšího rozvoje nástrojů podporujících aktivní styl života.

Intel chce i nadále inspirovat lidi k tvůrčí práci, vynalézavosti a hledání nových příležitostí. Brian Krzanich představil víceleté partnerství s The Recording Academy®, coby součást jejího oficiálního programu „Next Generation of GRAMMY® Moments”. Cílem spolupráce jsou technologické inovace, které mají posluchače zaujmout a vzbudit u nich zájem o vývoj technologií v hudbě. První umělkyní, která se společností Intel bude spolupracovat na vytvoření strhujícího hudebního zážitku, je šestinásobná držitelka GRAMMY® a celosvětová hudební ikona Lady Gaga.

Oznámená partnerství podporují tři trendy, které podle Krzaniche utvářejí budoucnost: chytrý a propojený svět, technologie propůjčující zařízením obdobu lidských smyslů a stále osobnější počítače.

„Jsme svědky rychlého rozvoje technologií, který je transformující, nebývalý a zároveň naprosto přístupný,“ říká Krzanich. „Lidé více než kdykoliv předtím více dbají na to, jak se jim zařízení používá, než na konkrétní produkty a technologie Intel je v tomto ohledu katalyzátorem, jež otevírá nové možnosti a tím obohacuje svět, v němž žijeme.“

 

Rovněž zdůraznil, že Intel se i nadále bude zaměřovat na řešení velkých společenských výzev, jimž čelí technologické odvětví, a nastínil plán odvážného projektu proti zneužívání internetu k obtěžování jeho uživatelů. Projekt ve spolupráci s Vox Media* a Re/code* a Born This Way Foundation Lady Gaga je navržen s cílem podporovat rozmanitost a inkluzi. Potvrdil také, že Intel během roku 2016 vykročí i mimo oblast mikroprocesorů ve své snaze rozšířit „bezkonfliktní“ (tj. neobsahující materiály pocházející z konfliktních zón) produktovou základnu.**

„Když Intel začal pracovat na řešení problematiky konfliktních minerálů a na mezerách v oblasti diverzity a inkluze, mnoho lidí nám říkalo, že naše cíle jsou nerealistické a nedosažitelné,“ vzpomíná Brian Krzanich. „Naše společná snaha však ukazuje, že můžeme ovlivňovat zcela nové a rozdílné způsoby podnikání, které zároveň dokáží zlepšovat kvalitu života.“

 

Níže najdete další podrobnosti z úvodní prezentace společnosti Intel na CES® 2016:

Digitalizace sportovního zážitku:

  • Intel oznámil spolupráci s ESPN jejíž cílem je představit inovativní technologii umožňující využívat data k lepším přehledům o vrcholových sportovních výkonech na X Games 2016 v Aspenu. Do snowboardů ve sjezdu i akrobacii mužů bude integrován miniaturní, vysoce energeticky úsporný modul Intel® Curie™. Modul bude v reálném čase poskytovat data o výkonech sportovců, jako například počet otoček ve vzduchu, výšku a délku skoku neo rychlost a sílu při dopadu. Přístup k novým datům poskytne sportovcům detailnější údaje o jejich výkonu a zároveň poskytne cenné informace zpravodajským analytikům, které mohou zprostředkovat divákům doma i na stadionu. Soutěže budou vysílat televizní stanice ESPN a ABC.***
  • Intel a Red Bull Media House oznámily uzavření globálního partnerství napříč žánry a platformami. Technologický ředitel Red Bull Media House Andreas Gall představil způsob, jakým budou sportovci a diváci za použití technologie Intel Curie okamžitě získávat informace. Další podrobnosti budou zveřejněny v průběhu roku 2016.
  • Intel navázal spolupráci se společností Replay Technologies*, která přinése zcela nové možnosti divákům doma i na stadionu. Využití technologie Replay freeD™ optimalizované pro platformy Intel umožní sportovním fanouškům sledovat opakované záběry klíčových okamžiků z téměř jakéhokoli úhlu nebo se podělit o originálně vytvořený klip se světem. FreeD využívá výhody procesorů Intel® Core™ šesté generace a serverové technologie společnosti Intel optimalizované pro tuto komplexní zábavu.

Změna v oblasti péče o zdraví a wellness:

  • Intel a New Balance oznámily strategickou spolupráci za účelem rozvoje technologií integrovaných do oblečení. Díky nim budou mít sportovci přístup k datům, která jim umožní zlepšovat své sportovní výkony. Projekt je součástí nově vytvořené divize New Balance nazvané Digital Sport. Brian Krzanich i nový šéf New Balance Rob DeMartini měli na sobě během prezentace běžecké boty s 3D tištěnou podešví, při jejíž výrobě bylo použito technologie Intel® RealSense™. Oba zveřejnili plány na vývoj chytrých sportovních hodinek, které by se na trhu měly objevit před Vánocemi roku 2016.***
  • Společnosti Oakley a Intel nabídly první pohled na „Radar Pace“ – chytré brýle vybavené trenérským systémem fungujícím v reálném čase. Oakley je první značkou koncernu Luxottica Group*, s níž Intel spolupracuje na vývoji prémiových, luxusních a sportovních brýlí vybavených chytrou technologií. Na vývoji se Intel podílí svými inovacemi a Oakley kvalitními materiály i designem. Nové brýle nabídnou běžcům, cyklistům i dalším sportovcům okamžitou zpětnou vazbu, na jejímž základě budou moci sledovat učiněné pokroky a zlepšovat svůj výkon v reálném čase.***

Podpora kreativity:

  • Šestinásobná držitelka GRAMMY® a globální hudební ikona Lady Gaga dnes oznámila svou vůbec první spolupráci se společností Intel. V rámci zveřejněné víceletého partnerství, které Intel uzavírá s The Recording Academy® coby součást oficiálního programu „Next Generation of GRAMMY® Momments“, který bude spuštěn během Grammy týdnu v únoru 2016. Lady Gaga novinku komentovala slovy: „Intel oslovil Haus of Gaga s nabídkou spolupráce na projektu, který představí technologii prostřednictvím kreativity na té nejvyšší úrovni. Partnerství bude kulminovat revoluční spoluprací, jež celému světu připomene počátky vší inovace.“ Lady Gaga sice nepředvede v rámci programu nový materiál, nicméně i přesto slibuje nezapomenutelný zážitek.
  • Prezident MGM Television Group* and Digital Mark Burnett se na pódiu připojil k Brianu Krzanichovi a společně představili několik inovátorů pokoušejících se realizovat své nápady – od zlepšení monitoringu zdraví přes nové způsoby komunikace až po otestování limitů naší představivosti – to vše diváci uvidí v nové televizní soutěži America’s Greatest Makers (Největší tvůrci Ameriky). Premiéru bude mít v průběhu letošního jara na kanále TBS*. Jde o součást širší iniciativy, jež zahrnuje pokrytí na CNN.com*, Bleacher Report* a dalších digitálních stanicích společnosti Turner*. Rovněž byl vytvořen Digital Hub na webu www.americasgreatestmakers.com, který slouží jako místo pro vyhledávání vynálezců, inovací a návodů. Vedle toho každý týden nabídne jedinečný digitální obsah.
  • Intel nadále posiluje svou vedoucí pozici ve snahách integrovat obdoby lidských smyslů do zařízení. V oblasti bezpilotních letadel (UAV) demonstroval Brian Krzanich Yuneec* Typhoon H* s technologií Intel RealSense, jež umožňuje vyhýbání se překážkám. Dostupný bude ještě v prvním pololetí roku 2016. V oblasti robotiky byl představen nový osobní transportér Segway* od Ninebot*, který se dokáže proměnit v robota. Otevřená platforma používá novou kameru Intel RealSense ZR300 pro navigaci ve složitém prostředí a pro inteligentní interakci s uživateli a čidly v domácnosti. Robot je vybaven procesorem Intel Atom™. Segway jej plánuje uvést do komerčního provozu a v druhé polovině tohoto roku chce uvolnit vývojovou sadu.

Zlepšování kvality života:

  • Brian Krzanich dále zdůraznil plány na společný projekt s Vox Media*, Re/code* a Born This Way Foundation zaměřený proti internetovému obtěžování a šikaně. Iniciativa bude představena 7. ledna a přispěje k většímu bezpečí a lepší inkluzi v propojeném světě.
  • Nezávislé audity a přímé validace v rámci dodavatelského řetězce společnosti Intel potvrdí, že širší produktová základna společnosti, tedy nikoli jen procesory, bude „bezkonfliktní“. Udržet odpovědnost napříč dodavatelským řetězcem je dlouhodobou snahou společnosti Intel.

O společnosti Intel

Intel (NASDAQ: INTC) přeměňuje technologie budoucnosti v realitu. Inovace společnosti Intel rozšiřují dosah a sílu výpočetních technologií v osobních zařízeních a firemních serverech i v cloudu, z internetu věcí dělají chytrý a propojený a pomáhají také zabezpečovat naše digitální životy. Práce více než stovky tisíc zaměstnanců společnosti transformuje firmy, umožňuje nové objevy a zlepšuje životy lidí. Více informací o společnosti Intel lze nalézt na newsroom.intel.com nebo intel.com.

*Další názvy a značky mohou být majetkem svých vlastníků.

**”Conflict free” and “conflict-free” means “DRC conflict free”, which is defined by the U.S. Securities and Exchange Commission rules to mean products that do not contain conflict minerals (tin, tantalum, tungsten and/or gold) that directly or indirectly finance or benefit armed groups in the Democratic Republic of the Congo (DRC) or adjoining countries. Our “conflict-free” statements in this press release may not apply to products of Altera Corporation, which we recently acquired on December 28, 2015. We also use the term “conflict-free” in a broader sense to refer to suppliers, supply chains, smelters and refiners whose sources of conflict minerals do not finance conflict in the DRC or adjoining countries. Additional information about Intel’s conflict-free efforts is available at conflictfree.intel.com.

***These devices have not been authorized as required by the rules of the Federal Communications Commission. These devices are not, and may not be, offered for sale or lease, or sold or leased, until authorization is obtained.