NETGEAR získal čtyři prestižní ocenění na veletrhu CES 2016

Praha, 6. ledna 2016 – Společnost NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, představuje tento týden na veletrhu International Consumer Electronics Show (CES) své novinky pro rok 2016. Uživatelé se mohou těšit především na nové Wi-Fi routery a extendery řady Nighthawk, bezpečnostní dohledový systém Arlo Smart Home, powerline adaptéry, vysokorychlostní kabelové modemy či další datová úložiště ReadyNAS. (TZ)

Technologickou i designovou vyspělost produktů NETGEAR potvrzují hned čtyři ocenění CES 2016 Innovation Awards udělená produktům: Nighthawk X8 AC5300 Smart Wi-Fi Router (R8500), Nighthawk X4S AC2600 Smart WiFi Router (R7800), Nighthawk AC1900 WiFi Cable Modem Router (C7000) a CM600 High Speed Cable Modem. Prestižní ocenění uděluje asociace Consumer Technology Association (CTA), která veletrh pořádá. U produktů NETGEAR poukázala zejména na jejich technickou výjimečnost, design a inovace.

„V letošním roce oslavíme 20. výročí založení společnosti NETGEAR. Rádi bychom proto dostáli svým závazkům a stali se prvními dodavateli síťových technologií, kteří přinesou uživatelům vysoce kvalitní datové propojení celé jejich domácnosti,“ uvedl Patrik Lo, zakladatel a CEO společnosti NETGEAR. „Ať už se jedná o Wi-Fi, powerline, ethernetová, DSL či LTE zařízení, neustále se snažíme spojovat a kombinovat nejvýkonnější a nejmodernější síťové technologie a vytvářet tak inovativní univerzální produkty, které budou vyhovovat potřebám všech uživatelů.“

Nové routery a extendery řady Nighthawk

Kvalitu produktů řady Nighthawk potvrzuje řada ocenění, které jako novinky na veletrhu CES získaly v minulosti. Letos byly porotou oceněny dva routery. Ultimátní Nighthawk X8 AC5300 Smart Wi-Fi Router (R8500) přináší ohromující výkon v kombinaci s rekordní rychlostí Wi-Fi sítě dosahující až 5,3 Gb/s* (1 000 Mb/s + 2 166 Mb/s + 2 166 Mb/s). Společně s technologií Wave 2 Wi-Fi zahrnující vysílání ve třech frekvenčních pásmech, čtyřstreamový datový tok (quad-stream) a MU-MIMO nabízí nejen maximální výkon, ale také špičkové pokrytí celé domácnosti. Předpokládaná prodejní cena tohoto produktu činí 10 000 Kč.

Druhým oceněným routerem se stal Nighthawk X4S AC2600 Smart Wi-Fi Router (R7800) využívající dvoupásmovou Wi-Fi síť, šířku pásma 160MHz či technologii Wave 2 Wi-Fi s čtyřstreamovým datovým tokem a MU-MIMO. Router Nighthawk X4S představuje ideální řešení pro 4K HD streamování multimédií a hraní her. Jeho dvoujádrový procesor o výkonu 1,7 GHz nabízí uživatelům extrémní rychlost Wi-Fi připojení 802.11ac dosahující rychlosti až 2,53 Gb/s* (800 Mb/s + 1 733 Mb/s), čímž maximalizuje stabilitu i rychlost datových přenosů do více mobilních zařízení současně. Předpokládaná prodejní cena produktu činí 7 000 Kč.

Další novinkou je NETGEAR Nighthawk X4 AC2200 Wi-Fi Range Extender (EX7300) – první AC2200 extender s technologií MU-MIMO umožňující montáž na stěnu. Nighthawk X4 maximalizuje dosah stávajícího Wi-Fi připojení až na plochu 930 m2, čímž uživatelům umožňuje nejen plně si vychutnat vysoce kvalitní streamování a hraní her po celém domě, ale současně streamovat data v HD kvalitě do vícera zařízení, a to rychlostí světla dosahující až 2,2 Gb/s* (450 Mb/s + 1 733 Mb/s).

Nighthawk X4 bude na trh uveden současně s extenderem NETGEAR AC1900 Wi-Fi Range Extender (EX6400), který na veletrhu CES 2016 rovněž získal ocenění CES 2016 Innovation Awards. Model EX6400 svým uživatelům nabízí obdobné funkce zlepšující výkon a dosah připojených mobilních zařízení, jako je tomu v případě Nighthawk X4 – ovšem v rámci nižší rychlosti i ceny. Předpokládaná cena extenderu Nighthawk X4 činí 4,5 tisíce korun, resp. v případě extenderu EX6400 3,5 tisíce korun.

Novinky řady PowerLine

Až dvojnásobně vyšší rychlost přenosu dat oproti předchozí generaci powerline produktů (500 Mb/s) nabízí nový NETGEAR PowerLine Wi-Fi 1.000 Adapter Kit (PLW1000). Tato sada powerline adaptérů využívá gigabitové síťové rozhraní kompatibilní s normou HomePlug AV2 a šíří data v rámci elektrických zásuvek domácnosti a plug-and-play internetového připojení, a to i v místech s velmi špatným pokrytím. Model PLW1000 vytváří v jakékoli místnosti další Wi-Fi hotspot, čímž odstraní slabé signály nebo mrtvé zóny a poskytne mobilním zařízením superrychlé 802.11ac Wi-Fi připojení. Doporučená cena produktu činí 3 000 Kč.

Další novinkou je Powerline Adapter Kit 1.000 (PL1000), který umožňuje používat stávající elektrické vedení v domě a rozšířit tak dosah kabelového připojení k internetu gigabitovou rychlostí. Snadno tak lze připojit do ethernetové sítě po elektrických obvodech například domácí kina, herní konzole, počítače nebo prvky pro zabezpečení domácnosti. Předpokládaná prodejní cena by neměla přesáhnout 2 000 Kč.

Kabelová zařízení

Společnost NETGEAR prezentuje na veletrhu CES také inovativní produkty z kategorie kabelových zařízení. Patří mezi ně například modem CM600 High Speed Cable Modem s 24×8 kanálovým propojením podporující nejrychlejší internetové kabelové stahování při neuvěřitelné rychlosti až 960 Mb/s.** Tento produkt si vysloužil ocenění CES 2016 Innovation Awards. Další představenou novinkou je modem router Nighthawk AC1900 Wi-Fi Cable Modem Router (C7000) kombinující 24×8 kanálové propojení s Wi-Fi dosahující rychlosti až 1,9 Gb/s* (600 Mb/s + 1 300 Mb/s). Předpokládaná prodejní cena modelu CM600 činí 3,5 tisíce korun, Nighthawk C7000 pak bude možné koupit přibližně za 7 tisíc korun.

Další informace o nových produktech NETGEAR prezentovaných na veletrhu CES 2016 si můžete přečíst zde (EN) nebo navštívit showroom společnosti NETGEAR v hotelu Marriott Las Vegas.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 38 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 30 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz či www.netgear.com. Společnost NETGEAR můžete sledovat na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/NETGEAR.

© 2016 NETGEAR, Inc. NETGEAR, logo NETGEAR, NETGEAR genie, Arlo, MyMedia, Nighthawk, PowerLine Wi-Fi, ReadySHARE a ReadySHARE Vault jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a/nebo dalších zemích. DOCSIS je ochranná známka společnosti Cable Television Laboratories, Inc. HomePlug je ochranná známka organizace HomePlug Powerline Alliance. Ostatní názvy značek a produktů jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky příslušných majitelů. Uvedené informace podléhají změnám bez upozornění. NETGEAR nenese odpovědnost za technické nebo redakční chyby nebo opomenutí. Všechna práva vyhrazena.

* Maximální rychlost bezdrátového přenosu dat vychází ze specifikace standardu IEEE 802.11. Reálná propustnost dat a pokrytí bezdrátové sítě se liší v závislosti na okolním prostředí. Aktuální využití sítě a stav okolního prostředí, jako např. objem síťového provozu, použité stavební materiály a konstrukce či přetížení sítě může výrazně snížit reálnou rychlost přenosu dat a pokrytí bezdrátové sítě. Pro správnou funkčnost zařízení powerline a vytvoření funkční ethernetové sítě musí být elektrické zásuvky a elektrické vedení součástí stejného elektrického systému a výstupy musí být elektricky propojeny. NETGEAR neposkytuje žádné výslovné či implicitní prohlášení nebo záruky týkající se slučitelnosti tohoto výrobku s případnými budoucími normami.

** Maximální rychlost kabelového připojení je odvozena od specifikací DOCSIS 3.0; reálná datová propustnost se bude lišit v závislosti na typu internetového předplatného či tarifu u poskytovatele internetových služeb (ISP).