Přehled krátkých zpráv společnosti Intel z CES 2016

Nová generace Intel® Compute Stick

Intel se rozhodl stavět na úspěchu minipočítače Intel® Compute Stick uvedeném v loňském roce. Na CES 2016 představil nové, výkonnější verze s procesory Intel® Core™ M šesté generace a nejnovější generací Intel® Atom™. Zařízení velikosti balíčku žvýkaček dokáže v kombinaci s jakýmkoli televizorem nebo displejem vybaveným HDMI portem fungovat jako plnohodnotný počítač. Intel Compute Stick disponuje rozhraními Bluetooth, Wi-Fi a USB porty. Obě verze budou dostupné ještě během prvního čtvrtletí 2016. Více informací najdete na: www.intel.com/computestick (TZ)

Validace širší základny produktů jako „bezkonfliktních“ v roce 2016

Během své úvodní přednášky na CES 2016 oznámil generální ředitel společnosti Brian Krzanich, že se Intel bude v roce 2016 snažit validovat širší produktovou základnu Intel jako „bezkonfliktní“** a vykročí tedy v této iniciativě i mimo oblast mikroprocesorů. Prostřednictvím tohoto milníku si Intel klade za cíl inspirovat další společnosti, aby se k této snaze připojily. Bude se jim snažit ukázat, že „bezkonfliktní“ produkty jsou dobré pro podnikání. Nasvědčuje tomu nedávný průzkum zadaný společností Intel, který ukazuje, že „bezkonfliktní“ materiály ovlivňují kupní rozhodování příslušníků generace Y, kteří také připisují technologickým společnostem odpovědnost za přijímání opatření týkající se konfliktních minerálů. Přečtěte si více o této iniciativě na: http://newsroom.intel.com/docs/DOC-4834

Obdoba lidských smyslů v počítačích díky Intel® RealSense™

Na CES 2016 představil Intel se svými partnery nová zařízení s 3D kamerou Intel® RealSense™ i nové možnosti jak tuto technologii využít. Nová kamera Intel RealSense R200 je určena pro počítače typu 2v1 a tablety, v nichž má umožnit věci jako 3D skenování pro sdílení na sociálních sítích a 3D tisk nebo snímání lidí a objektů do počítačových her. Vylepšení dozná také pořizování videa a fotografií. Velký zájem je nadále o kameru Intel RealSense F200 dostupnou v laptopech a osobních počítačích, kde slouží k činnostem jako video chat, streamování nebo hraní počítačových her. Více si o těchto kamerách může přečíst zde: http://blogs.intel.com/technology/2016/01/realsense-cameras-devices/

Vynálezci mohou vyhrát milion dolarů v soutěžním seriálu stanice TBS

Brian Krzanich a držitel ceny Emmy, producent Mark Burnett (reality show “Survivor” a “Shark Tank”) krátce představili týmy soutěžící o milion dolarů a šanci realizovat své nápady, v nové soutěžní sérii, America’s Greatest Makers (Největší tvůrci Ameriky). Premiéra je plánována během letošního jara na stanici TBS. Spuštěn byl také Digital Hub, který představí vynálezce, inovace, návody, a unikátní týdenní online epizody.

O společnosti Intel

Intel (NASDAQ: INTC) přeměňuje technologie budoucnosti v realitu. Inovace společnosti Intel rozšiřují dosah a sílu výpočetních technologií v osobních zařízeních a firemních serverech i v cloudu, z internetu věcí dělají chytrý a propojený a pomáhají také zabezpečovat naše digitální životy. Práce více než stovky tisíc zaměstnanců společnosti transformuje firmy, umožňuje nové objevy a zlepšuje životy lidí. Více informací o společnosti Intel lze nalézt na newsroom.intel.com nebo intel.com.