Simona Kijonková, majitelka Zásilkovny, se stala Top ženou Česka!

Praha, 20. ledna 2016-Simona Kijonková, jedna z mála žen, která aktivně působí v české e-commerce, byla za svou podnikatelskou činnost zařazena do prestižního žebříčku TOP 25 žen Česka v byznysu 2015. Ten pravidelně oceňuje mimořádné ženy, které dosáhly ve svých odvětvích nejen úspěchu, ale jejichž jednání přesahuje hranice podniků a organizací, ve kterých působí. (TZ)

Simona Kijonková je zakladatelka a majitelka firmy Zásilkovna.cz, v rámci níž pomáhá e-shopům budovat logistiku na míru a nebojí se u toho bořit zažitá pravidla. Je jedna z mála žen, které se na tomto poli nejen podniká, ale velmi aktivně jej inovuje. Pod jejím vedením se Zásilkovna.cz stala úspěšnou firmou, se stabilním, více než dvojnásobným meziročním růstem a největší sítí výdejních míst v České a Slovenské republice. Roční obrat firmy se pohybuje na hranici 100 miliónů korun. V posledních letech výrazně expanduje i do Evropy.

Jak sama říká o zařazení do prestižního žebříčku Top ženy Česka si velmi váží: “Ocenění je důkazem toho, že kroky které v Zásilkovně děláme a hodnoty, které držíme, jsou správné. A to i přes to, že nás od nich na začátku všichni odrazovali. Zásilkovna je příkladem toho, že i český start up může během pár let doputovat do první byznys ligy.”

Simona Kijonková podniká od roku 2008, nejprve v rámci IT firmy, kde se podílela na vývoji stovky design webů a e-shopů. Zásilkovna.cz je jejím nejúspěšnějším projektem, ale věnuje se také své IT firmě MYPS s.r.o, která vyvíjí webové aplikace na míru a zajímá se o řadu nových, především technologických start-upů. Je členkou představenstva ADMEZ a členkou revizní rady PR klubu ČR. Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze a v málo volných chvílích, které ji zbývají, se věnuje třem dětem, sportu a cestování.

Top ženy Česka

Žebříčky nejvýznamnějších žen českého byznysu a veřejné sféry sestavují Hospodářské noviny na základě nominací čtenářů a odborné poroty. Oceňuje úspěšné podnikatelky či manažerky, a také vlivné ženy z veřejné sféry, jejichž působení významně přesahuje hranice společností, ve kterých pracují.