APMS vítá návrh rozhodnutí EU na využití pásma 700 MHz

Členové APMS vítají návrh rozhodnutí Evropské komise o využití kmitočtového pásma UHF v Evropské unii, zejména v souvislosti s navrhovaným koordinovaným přístupem v uvolňování pásma 700 MHz členskými státy EU. Stejně tak vítáme zahrnutí principů technologické neutrality, které budou rozhodující především pro další rozvoj vysokorychlostních mobilních datových služeb 5G. (TZ)

Vzhledem k tomu, že důležitým předpokladem uvolnění pásma 700 MHz je příprava co nejhladšího přechodu zemského televizního vysílání na standard DVB-T2, vítají členové APMS také probíhající diskuzi na půdě příslušných státních orgánů. Zejména pak přípravu Strategie rozvoje zemského digitálního televizního vysílání, ke které členové APMS přispívají svými odbornými připomínkami.

APMS působí na českém trhu od roku 2003. Svou činností přispívá k vytváření optimálních podmínek pro rozvoj mobilních sítí a služeb v České republice. Jejím základním cílem je podpora a ochrana rovného a otevřeného trhu elektronických komunikací v České republice, založeného na pravidlech respektujících ochranu hospodářské soutěže. Zakládajícími řádnými členy APMS jsou provozovatelé veřejných mobilních telekomunikačních sítí, společnosti O2 Czech Republic, T-Mobile Czech Republic a Vodafone Czech Republic. Řádným členem APMS je od roku 2013 také společnost Air Telecom.

press@apms.cz