Nová studie ukazuje, že hybridní cloud je ‚hybnou silou‘ digitální transformace

Společnosti, které zavedly hybridní cloud, vykazují třikrát vyšší pravděpodobnost, že se přiblíží svým cílům pro podnikání a připravenost infrastruktury. (TZ)

Shrnutí zprávy:

  • Nová studie vypracovaná společností IDG Research Services poskytuje přesvědčivý důkaz o tom, že hybridní cloud díky zvýšení pružnosti IT urychluje, zjednodušuje a zlevňuje implementaci digitálních obchodních iniciativ.
  • 92 % respondentů uvedlo, že strategie jejich organizace pro zajištění konkurenceschopnosti si žádá digitální obchodní iniciativy.

 

  • 63 % uvedlo, že jsou na cestě k dosažení cílů digitální transformace.

 

  • 88 % se domnívá, že možnosti hybridního cloudu jsou důležité nebo nezbytné pro podporu digitální transformace podnikání.

PRAHA, 5. února 2016: Společnost EMC Corporation dnes oznámila výsledky nové studie, podle níž se IT a obchodní manažeři shodnou na tom, že digitální transformace a hybridní cloudy jsou v digitální éře klíčové pro úspěch na konkurenčním trhu. Studie, kterou vypracovala společnost IDG Research Services, ukazuje, že organizace se musí „vydat digitálním směrem“, pokud chtějí vylepšit možnosti zákazníků, zvýšit flexibilitu, podpořit využívání obchodních příležitostí a snížit náklady. 92 % respondentů uvedlo, že strategie jejich organizace pro zajištění konkurenceschopnosti si žádá digitální obchodní iniciativy, a 90 % označuje digitální podnikání za „nejvyšší prioritu“ pro nadcházející jeden až tři roky. Z toho vyplývá, že díky převratným možnostem, které nabízí, je digitální podnikání v současné době pro IT hlavní hybnou silou.

Mezi podněty těchto investic do digitálních technologií patří:

  • Zlepšování možností zákazníků (87 % respondentů uvedlo, že se jedná o zásadní nebo velice důležitý cíl.)
  • Získávání nových zákazníků (86 %)
  • Urychlení inovací (82 %)
  • Podpora obchodního rozhodování v reálném čase (82 %)

Přechod na digitální podnikání je komplexní a vyžaduje čas, ale 63 % respondentů uvedlo, že je na dobré cestě k dosažení svých počátečních cílů digitální transformace. Před řediteli IT přesto stojí překážky, mezi něž patří:

  • Rozpočet a zdroje (38 %)
  • Fragmentovaná výpočetní prostředí (30 %)
  • Nedostatek správných technologií (29 %)

Při řešení těchto výzev využívají ředitelé IT stále častěji hybridní cloudová prostředí a zavádějí modernizovanou infrastrukturu, jejíž součástí jsou dva nebo více modelů poskytování služeb, včetně tradičních datacenter, privátního cloudu, spravovaného privátního cloudu a veřejného cloudu. Úctyhodných 83 % respondentů v současné době používá nebo plánuje používat hybridní cloudové prostředí a 73 % souhlasí, že hybridní cloudový model vytváří cestu k digitálnímu podnikání.

Data průzkumu ukazují, že digitální transformace podpořená hybridním cloudem pomáhá organizacím zvýšit flexibilitu IT a proces implementace iniciativ digitálního podnikání je díky ní rychlejší, snazší a méně nákladný. Z výsledků průzkumu navíc vyplývá, že prostřednictvím snížení nákladů na IT umožňuje hybridní cloud investice do digitální transformace. Společnosti, které hybridní cloud zavádějí nejrazantněji, také dosahují v digitální transformaci největšího pokroku. Ty z organizací zahrnutých do průzkumu, které v hybridním cloudu provozují významný počet úloh, vykazují třikrát vyšší pravděpodobnost, že se přiblíží svým cílům pro digitální podnikání a připravenost architektury, než organizace, které hybridní cloud nepoužívají.

Citace vedoucího představitele společnosti EMC:

Jeremy Burton, prezident pro produkty a marketing, EMC Corporation

„Stát se digitální je prioritou pro téměř každou firmu na planetě. Jak toho dosáhnout, ale již tak zřejmé není. Tato studie naprosto jasně dokládá, že hybridní cloud – a úspory, které společně s pružností přináší – je klíčovým prostředkem při přechodu na digitální podnikání.“

Další materiály:

 

 

 

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.

 

Pro bližší informace se prosím obraťte na pana Bradyho Clougha z agentury Southpaw Productions na čísle: +420 777 723 599 nebo na clough@southpawpro.cz.