DATART a CZEPA prohlubují a rozšiřují spolupráci

Praha, 15. 02. 2016 – Nezisková organizace Česká asociace paraplegiků – CZEPA a prodejce spotřební elektroniky společnost DATART zhodnotily dosavadní spolupráci a dohodly se na jejím dalším nejen pokračování, ale i prohlubování a rozšiřování. (TZ)

Společenská odpovědnost a odpovědný přístup k životnímu prostředí má dlouhodobě důležité místo ve strategii společnosti DATART. V minulém roce se firma rozhodla změnit svůj dlouhodobý přístup k charitativní činnosti a začít podporovat menší množství neziskových organizací. Jako hlavního partnera si vybrala Českou asociaci paraplegiků – CZEPA, která pomáhá vozíčkářům s poraněním míchy z celé ČR. „Chtěli jsme partnera, kterého budeme nejen pouze finančně podporovat, ale s kterým budeme aktivně spolupracovat a zároveň bude možné nabídnout práci i jeho členům. Se zástupci České asociace paraplegiků  – CZEPA jsme si rozuměli od prvního setkání nejen po pracovní, ale po lidské stránce,“ vysvětluje výběr asociace Eva Šverclová, personální ředitelka ve společnosti DATART.

V sídle DATARTu byla již dvakrát výstava fotek CZEPA, na podzim 2015 zde proběhla výstava s názvem NeOdhaleni od světově uznávaného fotografa Roberta Vano. DATART organizoval také mezi zaměstnanci sbírky oblečení a doplňků pro charitativní obchod Hvězdný bazar, který provozuje CZEPA. Z každé prodané tašky DATART v prodejně jde příspěvek na aktivity realizované s organizací CZEPA. Firma také přispívá na tisk brožur a dalších důležitých materiálů.  „DATART nám například dodal spotřebiče do našeho nového sídla. Nyní nám vybavuje spotřebiči pět startovacích bytů. Cílem startovacího bydlení je pomoci vozíčkářům krátce po úrazu páteře a poškození míchy vyřešit dočasně bydlení a podpořit jejich návrat k samostatnému život,“ doplňuje Alena Jančíková, ředitelka České asociace paraplegiků.

Organizaci CZEPA může každý přispět posláním dárcovské sms ve tvaru DMS CZEPA na číslo  87 777. Cena jedné DMS je 30 Kč. CZEPA získá 28,50 Kč.

DATART

Společnost DATART INTERNATIONAL, a.s. je na našem trhu již 25 let. Svým zákazníkům nabízí mimo neustále aktualizovaného sortimentu i stejné ceny v prodejnách jako na internetu, záruku nejnižší ceny, dopravu zdarma, základní instalaci výrobku zdarma a mnoho dalších služeb, které zpříjemní nejen nákup, ale samotné užívání zakoupeného zboží.

Česká asociace paraplegiků – CZEPA

Česká asociace paraplegiků – CZEPA je nezisková organizace, která hájí  zájmy  vozíčkářů s poraněním míchy, usiluje o vytvoření podmínek pro jejich plnohodnotný život  a pro integraci do většinové společnosti. Vychází z přesvědčení, že člověk na vozíku může a má právo žít kvalitním a aktivním životem – v rodině, v zaměstnání, s volným časem vyplněným zájmy a koníčky, stejně jako všichni ostatní lidé bez handicapu.  Více na www.czepa.cz.