Nový Kaspersky Internet Security for Android v češtině umožňuje správu pomocí chytrých hodinek

Společnost Kaspersky Lab představila novou verzi Kaspersky Internet Security for Android dostupnou i v češtině. Ta kromě vylepšeného výkonu, rychlosti a ochrany poskytuje i možnost spravování prostřednictvím chytrých hodinek fungujících na platformě Android Wear. (TZ)

Uživateli se tak na chytrých hodinkách zobrazují notifikace od Kaspersky Internet Security for Android nainstalovaného na spárovaném smartphonu nebo tabletu. Ty ho upozorní například na zjištěné hrozby. Uživatel také může vzdáleně dávat příkazy stisknutím tlačítka na obrazovce hodinek, nebo hlasovým ovládáním. Tím může aktivovat akustický alarm k nalezení ztraceného telefonu, spustit testování nebo aktualizovat antivirovou databázi.

Řešení Kaspersky Internet Security for Android chrání zařízení i před hrozbami jako jsou programy určené pro sledování, vydírání či krádeže peněz. Analytici Kaspersky Lab zaznamenali v roce 2015 téměř 17 milionů takových útoků škodlivého mobilního malwaru. Nová verze řešení je také kompatibilní s Android 6.0.

„Podle statistik je Android po Microsoft Windows druhou nejvíce napadanou platformou. Proto radíme majitelům těchto zařízení nezapomínat na zabezpečení. Současně se rychle rozvíjí i oblast internetu věcí. Dodavatelé bezpečnostních řešení tak musí zajistit, aby zákazníci mohli používat zařízení ze světa IoT v kombinaci s jejich bezpečnostními produkty,“ řekl Alexey Chikov, produktový manažer Kaspersky Lab.

Nová verze řešení Kaspersky Internet Security for Android v češtině je dostupná na Google Play a webu Kaspersky Lab. Je také součástí produktů Kaspersky Internet Security – Multi-Device a Kaspersky Total Security – Multi-Device. Kromě ochrany proti škodlivému softwaru a webům a nástrojů vzdálené správy nabízí řešení možnost filtrování hovorů a zpráv a umožňuje skrytí osobních dat. Uživatel může produkt ovládat také na portálu My Kaspersky, kde lze aktivovat funkci Anti-Theft, zapnout či vypnout funkci Privacy Protection a aktualizovat antivirovou databázi. Za vysokou kvalitu svých produktů a inovativní přístup získala Kaspersky Lab v roce 2015 ocenění společnosti Google „Top Developer“.

Více se o bezplatných řešeních Kaspersky Lab dozvíte zde.

O společnosti Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je mezinárodní společností, která se zabývá kybernetickou bezpečností a funguje již od roku 1997. Své rozsáhlé odborné znalosti kybernetických hrozeb využívá Kaspersky Lab při vytváření bezpečnostních řešení a služeb k ochraně podniků, kritické infrastruktury, vládních organizací a uživatelů po celém světě. Portfolio společnosti zahrnuje špičkové zabezpečení koncových bodů a specializovaná bezpečnostní řešení a služby sloužící k ochraně proti sofistikovaným a neustále se vyvíjejícím digitálním hrozbám. Technologie Kaspersky Lab chrání celosvětově více než 400 milionů uživatelů a 270 tisíc korporátních klientů. Více se dozvíte na www.kaspersky.cz.