Freecom Tablet Mini SSD – novinka pro uživatele tabletů a smartphonů

Praha, 23. března 2016: Freecom představuje nový Tablet Mini SSD určený uživatelům, kteří naplno využijí předností úložného zařízení kapesních rozměrů. Je kompatibilní s notebooky, stolními počítači, systémy PC i Mac a s tablety i smartphony vybavenými vstupem USB Micro B, jenž umožňuje podporu OTG v systému Android či Windows. Freecom Tablet Mini SSD nabízí všestrannou konektivitu, vysokou rychlost a mimořádnou spolehlivost při zálohování a přenosu dat.    (TZ)

Tablet Mini SSD od Freecomu je prvním zařízením svého druhu vybaveným dvěma vestavěnými kabely, které zajišťují snadné připojení k různým zdrojům. Integrované USB a micro USB konektory odstraňují potřebu nosit při sobě další propojovací kabely.

Stylový přístroj čte data v rozhraní USB 3.0 data o rychlosti až 430 MB/s (Windows a MAC), což jej činí přinejmenším čtyřikrát rychlejším než běžné pevné disky. Jednotka se těší i dalším výhodám technologie SSD oproti pevným diskům (HDD): tichý provoz díky nepřítomnosti pohyblivých součástí, nižší spotřeba energie a mnohem větší odolnost. Odolnost proti pádu a otřesům činí až 4 m.

Novinka je k dostání v kapacitě 128 GB a 256 GB. Rozměry tohoto kompaktního a lehkého přístroje činí jen 9,2 cm x 1,5 cm x 5,8 cm (D x Š x V) a 58 g.

„Tablety a chytré telefony mají omezenou úložnou kapacitu, a proto se uživatelé často poohlížejí po zařízení, které by dokázalo snadno a rychle zálohovat jejich data a přenášet je do počítačů a jiných přístrojů. Díky integrovanému duálnímu kabelu a vysokorychlostní technologii SSD je Freecom Tablet Mini SSD maximálně praktickým a spolehlivým úložným nástrojem pro lidi v pohybu,“ říká regionální manažer obchodního rozvoje společnosti Freecom Martijn Hansbergen.

Freecom Tablet Mini SSD je kompatibilní s řadou tabletů a telefonů vybavených operačním systémem Android či Windows jako Samsung Galaxy Tab A, HTC Nexus 9 nebo Sony Xperia Z4. Zásadním požadavkem pro kompatibilitu je vstup USB Micro B a podpora OTG na straně zařízení. Kompletní seznam kompatibilních přístrojů naleznete na webových stránkách Freecom.

Model Freecom Tablet Mini SSD 128 GB (produktové číslo: 56346) je již běžně k dostání za doporučenou maloobchodní cenu 2 999 Kč. Model s kapacitou 256 GB (produktové číslo: 56347) přijde na trh v nejbližší době. Oba jsou chráněny dvouletou zárukou výrobce.

Poznámky pro novináře:

  1. Tablet Mini SSD umožňuje USB Recording pro nahrávání televizního obsahu do externího zařízení připojeného k televizi prostřednictvím USB a zastavení živého vysílání (dostupné jen ve vybraných zemích).
  2. Přístroj je vybaven předinstalovaným zálohovacím softwarem Nero pro kompletní zálohu systému a obnovení funkčnosti – umožňuje nastavit automatické zálohování v určitý čas/den a šifrované zálohování chráněné heslem. Platí pouze pro systém Windows.
  3. Přenosové rychlosti byly testovány na PC s operačním systémem Windows 8 prostřednictvím srovnávacího nástroje CrystalDiskMark. Momentální rychlost závisí na velikosti souboru, výkonnosti počítače a OS.

O společnosti Freecom

Freecom je dceřinou společností Mitsubishi Kagaku Media. Od svého založení v roce 1989 navrhuje, vyrábí a prodává inovativní stolní a přenosné pevné disky, externí SSD, Blu-Ray / DVD vypalovačky a řadu doplňků i služeb pro uživatele PC i Mac. Společnost byla založena v Německu a dále má zastoupení v Nizozemsku, Francii, Itálii, Spojeném království, Dánsku, Rusku a Jižní Africe. Pro více informací navštivte www.freecom.com a vyberte svoji zemi.