Dell vylepšil počítače Precision pro virtuální realitu

Praha, 7. dubna 2016 – Společnost Dell představila novou generaci towerů a rackových počítačů Dell Precision, které si bez problémů poradí i s virtuální realitou. Výkon a softwarová podpora nové řady Precision jsou plně optimalizované pro pohodlnou tvorbu a přehrávání obsahu například na zařízeních HTC Vive nebo Oculus Rift. (TZ)

„Dell Precision byl vždy synonymem pro zařízení se špičkovým výkonem, které zvládne i náročné aplikace jako jsou prostorové vizualizace jeskyň nebo různé armádní simulace. Nová generace Precision rozšiřuje prostor pro využití virtuální reality a zvýší počet uživatelů,“ řekl Petr Zajíček, Client Solution Marketing Manager Dell.

Nová generace towerů Dell Precision 5810, 7810 a 7910 a racků 7910 obsahuje nejnovější vícejádrové Intel Broadwell EP procesory, které jsou optimalizované pro multiprocesorové aplikace (složité kalkulace a analýzy, nebo 3D modelace). Počítače využívají výkonné grafické technologie od AMD a NVIDIA, ultra-rychlé PCle sběrnice s 4x vyšší rychlostí než tradiční SATA SSD a až 1TB DDR4 paměti taktováné na 2400 MHz.

Dell do nových Precision počítačů zabudoval softwarové vylepšení, která optimalizují výkon a zvyšují produktivitu. Jedná se např. o Reliable Memory Technology, Intel CAS-W cache akceleraci a Dell Precision Optimizer. Změnou prošel i systém tekutého chlazení. Vylepšení přispělo ke snížení hluku až o 38 procent.

Dostupnost

  • Dell Precision Tower 5810, 7810 a 7910 společně s Dell Precision Rack 7910 budou dostupné v České republice od května 2016 na www.dell.com. Více informací na www.dell.com/VRready.

O společnosti Dell

Společnost Dell naslouchá svým zákazníkům a přináší inovativní technologie, řešení a služby s přidanou hodnotou, kterým mohou zákazníci po celém světě důvěřovat. Pro více informací navštivte www.dell.cz