Enern investuje do globální jedničky Docplanner, majitele ZnámýLék

Praha, 7. června 2016 – Společnost Docplanner, která v Česku vlastní portál ZnámýLékař.cz, získala investici v celkové výši půl miliardy korun (20 mil. dolarů). Jedním ze tří investorů je česká investiční skupina Enern, která se podílela zhruba 150 milióny Kč. Docplanner se současně slučuje se španělským konkurentem Doctoralia. Vznikne tak největší globální platforma pro lékaře a jejich pacienty. Ta obsáhne 5 miliónů lékařských profilů a měsíčně již nyní obslouží 17 miliónů unikátních návštěvníků ve 45 zemích. (TZ)

Docplanner je platforma pro lékaře i další zdravotnické profesionály. Ti si zde mohou vytvořit svůj profesní profil, vést agendu, sledovat hodnocení od pacientů či na ně reagovat a v neposlední řadě pacientům nabídnout online objednání do své ordinace.

Globální společnost Docplanner působí i v Česku prostřednictvím portálu ZnámýLékař.cz. Na něm je dostupných 50 tisíc lékařských profilů a 300 tisíc hodnocení od pacientů. Aktivních uživatelů, kteří buď hodnotili svého lékaře, nebo se k němu objednali online, již ZnámýLékař.cz registruje 200 tisíc.

Investice do Docplanneru je další velkou akcí Enernu v zahraničí. “Co může být online, bude online, a zdravotnictví není výjimkou. Docplanner a jeho dosavadní výsledky dávají jasně najevo, že je to reálný cíl. S Enernem u toho chceme být, proto je Docplanner novým přírůstkem do naší rodiny internetových firem,” říká Pavel Mucha, partner Enernu.

O investiční skupině Enern

Enern založený v roce 2010, jehož partnery jsou Petr Šmída, Pavel Mucha, Radek Švec, Radovan Nesrsta a Tomáš Čupr, má za sebou bohatou investiční historii. Enern drží podíly v internetových firmách jako Slevomat, Rohlik.cz, Twisto, Lavito.pl, ROIHunter či Nestpick. Součástí skupiny jsou také investice v oblasti energetiky. V současné době Enern spravuje investice v celkové výši 3 mld. Kč.