Zaměstnanec T-Mobile ukradl a prodal osobní údaje 1,5 milionu klientů (komentáře Safetica Technologies)

Vyjádření Petra Žikeše, ředitele společnosti Safetica Technologies, která se specializuje na prevenci a ochranu úniku citlivých dat: (TZ)

 

„Krádeže dat nejsou již dávno výjimečné, podobné incidenty řeší stále víc firem.“, říká Petr Žikeš, ředitel společnosti Safetica Technologies. „Nejenom marketingové databáze však představují potenciální riziko krádeže. Výrobní plány, zdrojové kódy, smlouvy, kontakty, ceny, finanční a strategické informace patří k tomu nejcennějšímu co spravuje většina firem. Pro společnosti zcizení takovýchto dat znamená, že se jejich know-how dostane ke konkurenci a také možnost pokut, ale i negativního PR. Aby organizace předešly takovýmto situacím, tak by měly zvážit implementaci Data Loss Prevention (DLP) řešení. Takový nástroj umožní zabránit stažení dat například na flash disk, nebo přeposlání emailem mimo firmu.“

 

O společnosti Safetica Technologies

Safetica Technologies se specializuje na softwarovou ochranu proti selhání lidského faktoru – zlým úmyslům i škodám z nedbalosti. Vlajkovou lodí společnosti je bezpečnostní software Safetica, první software na světě pro komplexní ochranu společností před lidskými chybami. Safetica chrání před následky úniků citlivých informací a ztrátami spojenými s neefektivně vynaloženými personálními náklady.