Red Hat přichází s platformou JBoss EAP 7

Praha, 1. července 2016 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), přední světový poskytovatel řešení založených na open source technologiích, oznámil na konferenci Red Hat Summit všeobecnou dostupnost platformy Red Hat JBoss Enterprise Application Platform 7 (JBoss EAP), vedoucího open source aplikačního serveru splňujícího specifikaci Java EE 7. Společnost Red Hat současně uvedla JBoss Core Services Collection, sadu technologií, díky které mají zákazníci k dispozici základní a často využívané aplikační komponenty. S platformou JBoss EAP 7 si Red Hat klade za cíl pomoci podnikům využívat a rozšiřovat jejich investice do stávajících aplikací v rámci jejich přechodu na nové architektury a způsoby programování, které vyžadují lehkou a vysoce modulární platformu nativně podporující prostředí cloudu. (TZ)

Platforma JBoss EAP 7 v sobě spojuje široce využívané aplikační rozhraní Java EE7 s nejnovějšími technologiemi podporujícími vývojové postupy založené na přístupu DevOps, jako je oceňované integrované vývojové prostředí IDE společnosti Red Hat, JBoss Developer Studio, které je pro členy komunit JBoss a Red Hat Developer k dispozici zdarma pro tvorbu, testování a nasazování aplikací v klasickém modelu on-premise i v prostředí cloudu; ale také Jenkins, Arquillian, Maven a podpora řady oblíbených webových a JavaScriptových frameworků. Díky svému lehkému provedení a malým nárokům na provoz je platforma JBoss EAP 7 univerzální volbou pro všechny podniky, které vytváří jak tradiční aplikace, tak i modulárnější aplikace ve stylu mikroslužeb.

Platforma JBoss EAP 7 je optimalizovaná pro cloudová prostředí a při nasazení spolu s Red Hat OpenShift přináší všechny výhody kontejnerů, rozkládání zátěže, elastického škálování i sledování stavu, včetně možnosti nasadit výsledné aplikace do kontejneru přímo z prostředí IDE. Všechny tyto přínosy zvyšují produktivitu i komfort vývojářů. Navíc spojení JBoss EAP s  OpenShift přispívá k větší architektonické efektivitě prostředí založeného na DevOps přístupech, protože odstiňuje již nepotřebné funkcionality. Efektivita DevOps navíc může být ještě vyšší, a to při použití dalších middlewarových komponent platformy OpenShift.

Sada nejzákladnějších služeb

Sada JBoss Core Services Collection nabízí pro vývoj podnikových aplikací a služeb základní stavební bloky, jako je podpora pro jednotné přihlašování v prostředí webu, rozkládání zátěže nebo proxy a nechybí ani funkcionalita pro správu a monitoring. Tato sada je bez dalších poplatků k dispozici jako součást předplatného Red Hat JBoss Middleware a zákazníci společnosti Red Hat mají k dispozici i plnou on-line a telefonickou podporu, aktualizace, záplaty i bezpečnostní opravy pro všechny komponenty.

Mezi technologie ze sady JBoss Core Services Collection s nárokem na plnou podporu patří například Red Hat JBoss Operations Network zajišťující centralizovanou správu pro všechny produkty skupiny Red Hat JBoss Middleware, Apache HTTP server, konektory pro webové servery IIS a iPlanet, sady knihoven Apache Commons Jsvc i server pro jednotné přihlašování založený na projektu JBoss Keycloak.

Ekosystém partnerů okolo JBoss EAP 7

Letos se společnost Red Hat stala první firmou na světě zaměřenou na open source, která v ročních příjmech překonala hranici dvou miliard dolarů. Na tomto úspěchu se významně podílel ekosystém Red Hat partnerů, který je složený nejen z velkého počtu výrobců OEM, distributorů a prodejců, ale také z nezávislých poskytovatelů software (ISV), globálních i regionálních systémových integrátorů (SI) a prodejců s přidanou hodnotou (VAR).

Uvedení JBoss EAP 7 představuje pro společnost Red Hat nový milník, který je důležitým rozšířením produktového portfolia nejen pro ni samotnou, ale také pro její partnery. Novinka posiluje roli aplikační platformy jako základu aplikací určených pro hybridní cloudy a usnadňuje cestu do budoucnosti danou novými aplikačními přístupy, jako jsou například architektury založené na kontejnerech a mikroslužbách.

Osvědčený rodokmen

V červnu 2016 si připomínáme 10. výročí formálního vstupu společnosti Red Hat na trh s řešeními pro vývoj podnikových aplikací, který byl ve znamení druhé největší akvizice v její dosavadní historii – tehdy Red Hat převzal firmu JBoss. V samotném středu této akvizice stála technologie, která byla základem pro JBoss EAP a pomohla společnosti Red Hat nejen k tomu, aby vyrostla do pozice globálního lídra ve světě open source, ale také připravila podmínky pro to, aby se open source technologie staly faktickým standardem pro inovace ve světě podnikové informatiky.

V současnosti je JBoss EAP i nadále základním stavebním kamenem orientace a závazků společnosti Red Hat ke světu vývoje podnikových aplikací a současně je i základem jejího portfolia základních verzí middlewarových produktů kompatibilních s kontejnery a cloudy. Tyto middlewarové produkty dnes využívá pro vývoj, integraci, nasazování i správu nejdůležitějších podnikových aplikací řada předních společností po celém světě, jako je například Amadeus, American Product Distributors nebo TMG Health.

Red Hat přišel na trh s vývojem aplikací před deseti lety a od té doby část svého portfolia zaměřenou na tuto oblast rozšířil na více než 15 produktů a řešení. Jejich součástí je i oceňovaná kontejnerová aplikační platforma OpenShift, Red Hat Mobile Application Platform a oceňovaný program pro vývojáře Red Hat Developer. Díky tomuto portfoliu se stal Red Hat skutečnou alternativou pro všechny vývojáře, kteří chtějí pro vývoj aplikací využívat lehkou a flexibilní open source platformu.

Dostupnost

Členové vývojářské komunity Red Hat Developers mají platformu JBoss EAP k dispozici ke stažení a zákazníci mohou nejnovější aktualizace získat ze zákaznického portálu Red Hat.

Podpůrná vyjádření

Mike Piech, viceprezident a generální ředitel pro oblast middleware, Red Hat

„Organizace by měly mít možnost si vybrat kdy a jak na nové architektury a programovací paradigmata přejdou. Tato svoboda je charakteristickým znakem open source a ve společnosti Red Hat jsme ji přijali za svou. Prostřednictvím platformy JBoss EAP 7 se zaměřujeme jak na požadavky podnikového IT, tak i na potřeby vývojářů – naše vize je natolik vyvážená, aby překlenula realitu vývoje i údržby v dnešním podnikání a úsilí o IT inovace v následujících letech.“

Další informace

Jak se spojit se společností Red Hat?

O společnosti Red Hat

Společnost Red Hat je přední světový poskytovatel open source softwarových řešení, který s využitím komunitního přístupu poskytuje spolehlivé a vysoce výkonné cloudové, virtualizační, úložné, linuxové a middlewarové technologie. Brněnská pobočka Red Hat Czech s.r.o. je největším vývojovým centrem společnosti na světě. Vedle technologií nabízí Red Hat také technickou podporu, školení a konzultační služby. Díky celosvětovému propojení sítě firem, partnerů a open source komunit pomáhá vytvářet relevantní a inovativní technologie, které osvobozují zdroje pro rozvoj a připravují zákazníky na budoucí změny v informačních technologiích. Více informací o společnosti Red Hat je k dispozici na adrese http://www.redhat.com.