Valeo se představí na Barum Rally

Společnost Valeo, přední světový dodavatel pro automobilový průmysl, se představí návštěvníkům Barum Czech Rally Zlín – jedné z nejvýznamnějších motoristických akcí v České republice, která se uskuteční poslední srpnový víkend. „Prostředí jedné z nejprestižnějších automobilových soutěží, kde se scházejí milovníci aut, nám přijde jako vhodné pro komunikaci s nejširší, ale i odbornou veřejností,“ vysvětluje důvody spojení s touto rallye Gábor Iffland, ředitel pro externí komunikaci ze společnosti Valeo. (TZ)

Proto bude Valeo na letošní Barum Rally představovat své nejnovější produkty od pátku 26. srpna do neděle 28. srpna. V pátek najdou lidé expozici Valeo v centru Zlína, v sobotu na servisní ploše a v neděli pak vedle závodní dráhy. Zájemci si zde budou moci prohlédnout nejmodernější systémy určené nejen pro tzv. „chytrá vozidla“, ale i pro běžné osobní automobily. Uvidí, jak snadné je zaparkovat automobil pomocí mobilního telefonu a systému Park4U, nebo si budou moci vyzkoušet, jak výrazně usnadňuje parkování a zároveň i zvyšuje bezpečnost systém kamer 360Vue® Surround View. Nahlédnou i do brzké budoucnosti, kdy místo zpětných zrcátek budou mít auta kamery.

„Kromě toho, že chceme seznámit co nejširší veřejnost s nejnovějšími technologiemi pro automobily, tak také máme zájem o nábor nových inženýrů do našeho vývoje,“ říká Dr. Ing. Pavel Peka, generální ředitel vývojového centra Valeo v Praze. Společnost totiž otevře ještě do konce letošního roku v Praze Hostivaři zcela nové R&D centrum, kde se budou mimo jiné vyvíjet právě nejmodernější bezpečnostní a asistenční systémy a kde do dvou let najde práci až 500 vývojářů. A tak se na letošní Barum Rally mohou zájemci nejen seznámit s nejnovější technologií pro vozidla, ale třeba najít i své vytoužené zaměstnání.

Valeo je v České republice jedním z nejvýznamnějších zaměstnavatelů v oblasti automobilového průmyslu, kde dává práci celkem 3000 lidí. Má zde tři výrobní závody v Rakovníku, Žebráku a v Humpolci, kde se vyrábějí kompletní klimatizační a vytápěcí jednotky do automobilů včetně ovládacích panelů. Od roku 2002 má Valeo v Praze vlastní vývojové centrum, které se původně zaměřovalo právě na produkty spojené s klimatizací, resp. topením. Od roku 2013 je však toto vývojové centrum jedním z klíčových pracovišť koncernu Valeo, světové jedničky ve vývoji senzorů a kamer pro asistenční a bezpečnostní systémy vozidel. Divize asistenčních systémů, které je pražské středisko součástí, má za cíl rozvoj autonomního řízení a zakládá se na třech technologických oblastech: autonomní vozidla, propojené automobily a intuitivní ovládání v kabině auta.

Valeo

Společnost Valeo je dodavatelem pro automobilový průmysl a je partnerem pro všechny výrobce automobilů po celém světě. Jako technologická společnost navrhuje Valeo inovativní produkty a systémy, které přispívají ke snižování emisí CO2, ke zlepšení výkonu vozidel a také k vývoji intuitivního řízení. V roce 2015 činil celkový prodej skupiny 14,5 miliardy eur a investovala přes 10 % z prodeje do výzkumu a vývoje. Valeo vlastní 148 výrobních závodů, 19 výzkumných center, 35 vývojových center a 15 distribučních skladů, zaměstnává 88 800 lidí ve 32 zemích po celém světě.

Společnost je kótovaná na pařížské burze a je součástí indexu CAC40.

Pro více informací navštivte naše webové stránky: www.valeo.cz