Creative Dock otevírá kancelář v Německu

Společnost Creative Dock, která pro firmy staví inovativní projekty na klíč, zakládá novou pobočku v německém Mnichově. Obchodním partnerem Creative Docku pro tuto zemi se stal bývalý šéf E.ON Rolf Fouchier a také Julian Lipinski ze stejné společnosti. Jejich úkolem bude hledat a rozvíjet nové obchodní příležitosti v největší evropské ekonomice. (TZ)

julian-lipinski

Rolf Fouchier dlouhou dobu působil jako šéf společnosti E.ON v Německu a v zemích Beneluxu. Za dobu své kariéry si stihl vybudovat rozsáhlé kontakty v nejrůznějších sektorech průmyslu v těchto státech. Na Creative Docku oceňuje zejména rychlost exekuce jednotlivých projektů a také to, že s jeho pomocí získává možnost podílet se na vývoji produktů, které mají potenciál měnit zaběhlé praktiky v bankovnictví, pojišťovnictví, energetice, automobilovém průmyslu a dalších různých oblastech.

“Jsem rád, že jsem se dostal do kontaktu s Creative Dockem a velice věřím v jeho business model, za který mluví jeho mnohé úspěšné reference. Během mé korporátní kariéry v Německu jsem poznal, jak je těžké pro velké firmy tvořit a rozvíjet inovační projekty. Společnosti většinou nepostrádají dobré nápady, ale zaostávají v jejich exekuci a tu Creative Dock svým klientům zajišťuje,” říká Rolf Fouchier.

“Věříme, že využijeme rozsáhlé kontakty, které Rolf a Julian získali  v nejrůznějších oblastech byznysu. S našimi projekty jsme uspěli v České republice a jsme přesvědčeni, že i v Německu je pro náš model inovování tradičních společností prostor,” říká k expanzi Creative Docku jeho majitel Martin Pejša.

Julian Lipinski, druhý z partnerů německé pobočky, měl před odchodem ve společnosti E.ON na starosti řízení prodeje energií a služeb a také působil v radě představenstva E.ON prodejní divize. Společným úkolem obou nových partnerů bude také převzetí některých projektů, které Creative Dock v Německu má.

Creative Dock zakládá v německém Mnichově novou kancelář, ze které bude řídit své aktivity na německém trhu. Všechny podpůrné týmy (tým obsahového marketingu, tým na analýzu velkých dat, marketingový tým atd.) budou sedět nadále v Praze a budou podporovat aktivity jednotlivých zahraničních poboček.

O Creative Dock

Creative Dock Martina Pejši je firma, která staví další firmy. Zaměřuje se na vytváření startupových projektů pro velké korporace a investory. V jeho rámci vzniklo již několik malých firem, které na trh přinášejí inovativní služby obvykle postavené na jednoduché online platformě, kvalitní zákaznické péči a originální komunikaci.

Mezi projekty vytvořené v Creative Docku patří například Zonky, Sečteno, Single Case, KupNajisto a další. V současné době v Creative Docku pracuje 250 lidí, kteří pracují na jednotlivých projektech.