Zaměstnavatelé chtějí co nejméně změn v zákoníku práce

11. 10. se sešlo na 100 zástupců zaměstnavatelů, vesměs členů profesní organizace People Management Forum, aby diskutovalo novelu zákoníku práce. Jednání se zúčastnili také zástupci MPSV, HK ČR i parlamentu ČR. „Lidé v praxi se upřímně často obávají, jaká změna zase přijde,“ otevřela diskusi mezi zákonodárci a zaměstnavateli prezidentka PMF Eva Hejlová. (TZ)

„Je to na vás,“ podpořil přítomné Jan Rafaj, ředitel pro personalistiku a vnější vztahy ze společnosti ArcelorMittal. Poukázal tak na nutnost osobní angažovanosti HR ředitelů významných společností poté, co byl tázán na to, co si myslí, že se bude dít s návrhem novely zákoníku práce ve sněmovně. „Běžte každý za svým poslancem i senátorem a seznamte ho s problematikou. Nenechte dopustit, aby se do zákoníku práce prolobovaly věci, které váš byznys v důsledku mohou zničit.“

Novela zákona, která nevypadá zatím nijak nebezpečně, může ukázat po projití sněmovnou mnohem ošklivější drápky, upozorňuje Rafaj. O tom, že jeho slova nejsou planou výzvou, přesvědčila přítomné i poslankyně za TOP 09 Jitka Chalánková. Potvrdila, že takové tendence v poslanecké sněmovně jsou. I Petr Hůrka, ředitel pro legislativu z MPSV, prohlásil, že současná verze zákoníku práce není nijak drastická pro žádnou ze stran a spíše reaguje na nutnost reakce legislativy na judikaturu Evropského soudního dvora. Nicméně i podle něj je otázkou, v jaké podobě nakonec z projednávání v Parlamentu vyjde.

Jaké jsou nejčernější scénáře? Zaměstnavatelé se obávají zrušení karenční doby, zvýšení počtu týdnů povinné dovolené či zavedení povinných sick days. Mnozí z nich pětitýdenní dovolenou i sick days zaměstnancům dopřávají, ale jako často s odbory vyjednaný benefit. Pokud by to přešlo do věcí, které každý zaměstnavatel musí poskytnout, okamžitě by jejich odbory požadovaly nové výhody. „Naše mateřská firma sídlí v USA a již nyní musíme zdůvodňovat, proč se mají otevírat nová místa u nás a ne v Indii,“ řekla Senior HR manažerka pro východní Evropu ze společnosti Red Hat Jana Gutierrez Chvalkovská. „Náklady na práci v České republice jsou vysoké, odvody jsou čtvrté nejvyšší z celé Evropy.“

Ladislav Minčič, ředitel Odboru legislativy, práva a analýz Hospodářské komory ČR, přednesl výstupy výzkumů mezi zaměstnavateli. Podle nich jsou nejproblematičtější oblasti navyšování minimální mzdy bez ohledu na odvětví ekonomiky, institutu zaručené mzdy a problematické propouštění zaměstnanců.

Jaké jsou konkrétní připomínky členů People Management Fora k novele zákoníku? Diskusi vyvolal návrh, který upravuje dohody mimo pracovní poměr. Veronika Burianová, HR ředitelka společnosti Miele technika, za skupinu, která k tématu diskutovala, řekla: „Dohody jsou na českém pracovním trhu oblíbené z obou stran, všichni je rádi používáme. Jejich další svazování zvyšuje administrativní zátěž a snižuje jejich smysluplnost. Například jsme proti zavedení povinnosti rozvrhu směn u DPP. Tito lidé často pracují z domu a nedává smysl tvořit pro ně rozvrh směn. Funguje zde individuální domluva.“

Přítomní zástupci zaměstnavatelů kvitovali, že z návrhu novelizace zákoníku práce vypadla povinnost zaměstnavatele předcházet stresu zaměstnanců. „Všichni se snažíme snižovat stres, víme, že nikomu neprospívá. Nicméně když by toto ustanovení bylo v zákoníku a bylo vynutitelné, mohlo by být pro praxi velmi problematické,“ uvažuje Burianová.  

Velmi početná skupina zaměstnavatelů diskutovala úpravu homeoffice. Všichni se shodli, že tento institut používají jako benefit, kdy si zaměstnanec může zvolit, zda jej použije či nikoliv. Shoda panovala v tom, že doposud neměli žádné potíže s tím, že chybí právní úprava tohoto institutu. „Nicméně je možná dobře, že se v zákoníku objeví, i když přidává povinnost platit paušálně náklady zaměstnance. Je to lepší, než aby neupravenou oblast za čas úplně zničila nějaká radikálně postavená judikatura,“ uvažuje Chvalkovská. Zaměstnavatelům také vyhovuje, že mohou paušál na náklady homeoffice odečítat ze svých nákladů. Zákonodárcům ale doporučují, aby se zaměřili specificky na problematiku bezpečnosti práce. Jedna z přítomných firem přiznala, že na domácích pracovištích dělá pravidelné bezpečnostní prověrky a dodává svým kolegům hasičské přístroje. Tato praxe ostatní překvapila, zejména větší společnosti si nedovedou představit realizaci osobních kontrol v domácnostech.

Závažnější obavy měli zaměstnavatelé z plánovaných úprav dovolené. Skupina, kterou vedla Blanka Rinasová, HR ředitelka společnosti Teva Czech Industries s.r.o., shrnula, že pro společnosti je důležité, aby úprava zůstala tak, jak je. Navýšení počtu týdnů povinné dovolené či zavedení povinných sick days by mohlo ohrozit řadu provozů a konkurenceschopnost českých firem na světovém trhu.

U sick days také lidé z praxe upozorňují, že se nemyslí na to, že se nejedná o „den“, ale o „směnu“. Ta může mít 12 hodin, čili vlastně den a půl. Proto by zde mělo zjednodušit počítání, podobně jako se to v zákoníku práce navrhuje u dovolené. S návrhem v novele, který zjednodušuje počítání dovolené, jsou totiž zaměstnavatelé velmi spokojeni a oceňují jej jako vstřícný krok. Co považují za přežitek v zákoníku práce, je nutnost souhlasu odborové organizace s rozvrhem dovolené. „To by se mělo určitě do budoucna vypustit,“ zmínila paní Rinasová. Za problematické považují ustanovení v zákoníku práce, které zavazuje zaměstnavatele nabízet matkám po rodičovské dovolené úplně shodné místo. „Přes dobrou vůli to v praxi je jen zřídkakdy možné,“ řekla Rinasová.

Závěr nejlépe vystihl Jan Rafaj, který poznamenal: „Nejlepší pro firmy bude, když se zákoník práce příliš nezmění. Pro byznys potřebujeme předvídatelné prostředí, a i když některé úpravy nejsou ideální, jsme s nimi sžiti. Katastrofou by byla velká rekodifikace, se kterou bychom se museli roky prát.“  

Pořadatel People Management Forum je neziskovým sdružením HR profesionálů. Již od roku 1993 se zabývá rozvojem oboru a snaží se podpořit roli personalistiky ve firemním i veřejném prostoru. „Chceme za naše členy připomínky zkompletovat a předat Parlamentu České republiky,“ zdůraznila na setkání Barbara Hansen Čechová, výkonná ředitelka PMF. Více informací na www.pmf-hr.com.