S taxi aplikací Taxify se lidé nově svezou v Kyjevě nebo v hlavním městě Ghany

Estonská taxi aplikace Taxify propojující zájemce o jízdu s řidiči rozšířila v září a říjnu své působení do ukrajinského Kyjeva a do Accry, hlavního města Ghany. V blízké době by expanze měla dále pokračovat. Na řadě je Varšava, Mexico City a další města v Africe a Asii. (TZ)

2016-10-31-09_52_34-centrum-akci

Taxify své působení na Ukrajině zahájila s dvěma stovkami partnerských řidičů. V hlavním městě Ukrajiny spolupracuje jak s licencovanými taxikáři, tak se soukromými řidiči, kteří vozí zákazníky ve svém volném čase. Aby mohli využívat aplikaci Taxify, museli jak licencovaní taxikáři, tak privátní řidiči projít přísným a důkladným školením, které má za cíl zajistit vysokou kvalitu poskytovaných služeb.

“Ukrajina je obrovským trhem s velkým potenciálem a už nějaký čas jsme se po této zemi poohlíželi. Pro Taxify je výzvou zejména to, že místní taxikáři jezdí za pevně stanovenou částku a nepoužívají taxametr. S tímto se jinde v Evropě nesetkáte,” říká Martin Villig, spoluzakladatel Taxify.

Od října mohou aplikaci Taxify využívat také řidiči a zákazníci v Accře, hlavním městě africké Ghany. Taxify nabízí místním lidem nový nástroj, který mohou použít pro přivolání taxíků. Řidiči díky aplikaci mohou v porovnání s minulostí dosáhnout na nové a zajímavé výdělky.

O Taxify

Aplikace Taxify vznikla v roce 2013 jako projekt Markuse Villiga, který v té době dokončoval střední školu a chystal se na vysokoškolské studium. V domovském Tallinnu mu ovšem chyběla aplikace umožňující snadné objednání taxi. Rozhodl se ji proto vytvořit. Své úspory vložil do počátků projektu.

Od té doby se mu podařilo vstoupit na dvanáct převážně evropských trhů a od srpna 2015 poskytuje služby i v České republice. Aplikace Taxify je vyvíjena v Estonsku a je dostupná pro operační systémy  iOS a  Android.