Microsoft představil Microsoft Teams

Nové pracovní prostředí v Office 365 založené na chatové komunikaci umožňuje týmům dosáhnout víc. (TZ)

REDMOND, Washington — 3. listopadu 2016 — Microsoft ve středu představil Microsoft Teams. Jedná se o nové pracovní prostředí založené na chatové komunikaci, které dále zlepšuje možnosti spolupráce v rámci Microsoft Office 365 – v tomto produktivním balíčku založeném na cloudu, který má v současnosti více než 85 milionů aktivních komerčních uživatelů měsíčně. Microsoft Teams spojuje lidi, rozhovory, obsahy i další nástroje, které týmy ke spolupráci potřebují.

„V Microsoftu se snažíme, abychom každému jednotlivci i každé společnosti umožnili být díky technologii produktivnější při samostatné i týmové práci,“ řekl Satya Nadella, výkonný ředitel Microsoftu, „Office 365 je nejrozsáhlejší sada nástrojů a platforma pro tvorbu, komunikaci a spolupráci. Microsoft Teams jako pracovní prostředí založené na chatové komunikaci, které bylo navrženo tak, aby posílilo umění týmové spolupráce, dodává Office 365 nový rozměr.”

Microsoft Teams je postaven na čtyřech klíčových vlastnostech:

  • Chat pro současné týmy. Microsoft Teams poskytne takový konzistentně fungující, provázaný chat, který dokáže každého informovat i zapojit. Konverzace jsou automaticky viditelné celému týmu a zároveň nabízí možnost soukromých zpráv. Nechybí ani knihovna plná emojis, GIFs, nálepek a memů, které lidem nabídnou způsob, jak se v digitálním prostředí vyjádřit zábavným způsobem.
  • Centrum týmové práce. Microsoft Teams dokáže propojit výhody Office 365 v celé šíři. Uživatelé zde mohou používat hlasové i video meetingy, stejně jako pracovat s dokumenty Microsoft Office přímo v rámci Microsoft Teams. Microsoft Graph inteligentně pomáhá při posouzení relevance, nalezení či sdílení informací. Samotné prostředí Microsoft Teams je začleněno do Office 365 Groups – cross-aplikace, která lidem usnadňuje pohyb mezi jednotlivými komunikačními nástroji při zachování kontextu a nabízí možnost sdílení s ostatními.
  • Schopnost přizpůsobit se každému týmu. Vzhledem k jedinečnosti každého týmu nabízí Microsoft Teams možnost prostředí přizpůsobit tak, aby splňovalo konkrétní nároky. Členové týmu mohou vytvořit kanály určené k organizaci konverzací podle tématu. Ty mohou dále upravit díky prvku Tabs (Záložky), který poskytne rychlý přístup k nejpoužívanějším dokumentům a aplikacím. Tyto Tabs (Záložky) mohou být v Office 365 vytvořeny pro služby jako je OneNote, SharePoint, Planner a brzy také pro služby třetích stran jako je Zandesk a Asana. Microsoft Teams podporuje v uživatelském prostředí stejný Connector model Exchange pro notifikace a aktualizace produktů třetích stran například Twitter nebo GitHub (dostupný od středy). Navíc také podporuje Microsoft Bot Framework, který do týmového prostředí přinese inteligentní řešení od různých poskytovatelů služeb. Kromě toho dává dnešní uveřejnění předběžné developerské verze Microsoft Teams vývojářům možnost ihned pracovat na integraci s tímto novým produktem.
  • Bezpečnost, které mohou týmy důvěřovat. Jako součást Office 365 nabízí Microsoft Teams globální přesah a schopnosti pokročilého zabezpečení včetně dodržování předpisů, které poskytuje Microsoft Cloud. Data jsou pokaždé šifrována a zakryta transparentním operačním modelem bez trvalého přístupu k uživatelským informacím. Ověřování probíhá skrze vícefázový proces, který poskytuje zvýšenou ochranu identity. Ta zaručuje, že data zůstanou v rámci týmu v bezpečí. Kromě toho budou Microsoft Teams podporovat klíčové standardy dodržování ochrany dat jako například zpracování dat v souladu s předpisy Evropské UnieHIPAA BAA, ISO 27001, ISO 27018 a SSAE 16 SOC 1. a 2. zpráva.

„Navrhli jsme Office 365 tak, aby vyhovovaly specifickým potřebám každé skupiny. S účelovými aplikacemi jako jsou Outlook, SharePoint a Yammer, které spolu všechny přirozeně spolupracují. Nyní uspokojí – Office 365 spolu s  Microsoft Teams všechny pracovní styly,“ řekl Kirk Koenigsbauer, korporátní viceprezident Office.

Předběžná verze bude k dispozici ve středu

Od středy bude Office 365 všem zákazníkům s Office 365 Enterprise nebo Business plánem k dispozici předběžná verze Microsoft Teams. Předběžná verze je k dispozici ve 181 zemích a v 18 jazycích. IT správci Office 365 mohou spustit Microsoft Teams pro svou firmu z administrativního centra Office 365.

Pro více informací navštivte prosím Microsoft News Center.

Čtenáři nás mohou také sledovat a zapojit se do Microsoft Twitter komunity @OfficeNews a @MSFTNews s využitím #MicrosoftTeams.

O společnosti Microsoft

Microsoft je přední výrobce technologií pro svět, ve kterém jsou mobilita a cloud na prvním místě.  Naší misí je umožnit každému člověku a každé organizaci na světě dokázat více. Microsoft Corporation vznikla před více než 40 lety – v dubnu roku 1975. Česká pobočka zahájila činnost v roce 1992. Na podzim 2015 jsme se spolu s divizí  Skype přestěhovali do nového světa práce – kanceláře vytvořené pro svět práce odkudkoli.