SUSE oznamuje akvizici sekcí OpenStack a Cloud Foundry od Hewlett Packard Enterprise – urychlí tak svůj růst a vstup na nové trhy

Nejnovější akvizice umožní společnosti SUSE rychleji naplňovat svoji strategii v oblasti softwarově definovaných infrastruktur a platforem pro podnikové aplikace (TZ)

NORIMBERK, Německo – 5. prosince 2016 – Společnost SUSE® oznamuje, že uzavřela smlouvu s Hewlett Packard Enterprise (HPE) o akvizici dvou technologických sekcí, jež využívají OpenStack IaaS a Cloud Foundry PaaS. Kontrakt umožní SUSE rozšířit vlastní řešení OpenStack pro poskytování služeb infrastruktur určených firemním zákazníkům. Urychlí také expanzi SUSE v rostoucím segmentu trhu zaměřeného na využívání platformy Cloud Foundry jako služby pro podnikové aplikace.

Původní sekce OpenStack od HPE bude integrována do OpenStack Cloudu společnosti SUSE. Řešení Cloud Foundry PaaS umožní společnosti SUSE poskytovat všem svým zákazníkům a partnerům certifikovanou službu SUSE Cloud Foundry PaaS připravenou pro potřeby podnikové sféry. Smlouva rovněž zajišťuje společnosti SUSE pozici strategického partnera a dodavatele HPE v oblasti open source řešení pro Linux, OpenStack a Cloud Foundry.

Kromě toho společnost SUSE rozšiřuje své zapojení v rámci nadace Cloud Foundry Foundation, kde se stává platinovým členem a bude zasedat ve správní radě Cloud Foundry Foundation.

„Hnací silou této akvizice je závazek společnosti SUSE poskytovat technologie infrastruktury definované na základě open source softwaru, které budou našim zákazníkům a partnerům přinášet hodnoty na podnikové úrovni,“ říká Nils Brauckmann, CEO společnosti SUSE. „Díky tomu je zřejmé, jakým způsobem budujeme naše obchodní aktivity – kombinací přirozeného růstu a akvizice technologií. Tato strategie opětovně vysílá směrem k trhu a celosvětové komunitě v oblasti open source silný signál, že SUSE je společnost, která se neustále vyvíjí a jde kupředu.“

HPE v rámci této transakce potvrdila společnost SUSE jako svého strategického partnera pro Linux, OpenStack IaaS a Cloud Foundry PaaS. Skutečnost, že si společnost HPE zvolila SUSE jako svého hlavního partnera v oblasti open source, zdůrazňuje postavení SUSE jako společnosti poskytující vysoce kvalitní open source řešení a služby na podnikové úrovni.

„Naše investiční strategie se zaměřuje na vývoj nové generace hybridních cloudových řešení, která kombinují technologie HPE se širokým ekosystémem open source a partnerských technologií, jež podporují tradiční aplikace i ty určené primárně pro cloud,“ řekl Ric Lewis, viceprezident a generální ředitel divize Software-Defined and Cloud ve společnosti HPE. „Zákazníci nám říkají, že potřebují jednoduchá hybridní řešení. Díky partnerství se společností SUSE bude HPE i nadále poskytovat vysoce kvalitní řešení OpenStack a Cloud Foundry PaaS, která bude možné našim zákazníkům snadno implementovat do multicloudových prostředí.“

Dnešní tisková zpráva navazuje na nedávné oznámení hlubší vzájemné spolupráce mezi společnostmi SUSE a HPE v oblasti využití zkušeností SUSE s platformou OpenStack pro společné inovace zaměřené na řešení Helion OpenStack a Helion Stackato PaaS společnosti HPE. Oznámená transakce navíc zahrnuje neexkluzivní smlouvu, podle níž bude HPE zavádět technologie OpenStack IaaS a Cloud Foundry PaaS společnosti SUSE jako OEM do svých řešení Helion OpenStack a Helion Stackato.

O společnosti SUSE

Společnost SUSE jako průkopník v oblasti open source softwaru poskytuje spolehlivý linuxový operační systém, cloudovou infrastrukturu a řešení pro ukládání dat, jež firmám přinášejí větší míru kontroly a flexibility. Firma má za sebou více než 20 let, během nichž vynikala v inženýrské oblasti, poskytovala špičkové služby a bezkonkurenční ekosystém partnerství. To vše je hnacím momentem pro vývoj produktů a podpory, jež jejím zákazníkům pomáhají zvládat složité situace, snižovat náklady a spolehlivě zajišťovat služby, u nichž nesmí dojít k výpadkům. Dlouhodobě budované vztahy společnosti také umožňují reagovat a dodávat stále více inteligentní inovace, kterou její zákazníci potřebují. Další informace jsou k dispozici na adrese www.suse.com.

# # #

Copyright 2016 SUSE LLC. Všechna práva vyhrazena. SUSE a logo SUSE jsou registrované ochranné známky společnosti SUSE LLC ve Spojených státech a dalších zemích. Veškeré ochranné známky třetích stran jsou majetkem příslušných vlastníků.