Agentura Saatchi & Saatchi vyhrála výběrové řízení pro IKEA

Kreativní agentura Saatchi & Saatchi, která je součástí komunikační skupiny Publicis One, zvítězila v tendru na druhou kreativní agenturu pro IKEA a doplní její stávající agenturu, kterou je Kaspen/Jung von Matt. Od ledna tak bude Saatchi & Saatchi připravovat komunikaci značky v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. (TZ)

Několikakolové výběrové řízení bylo zahájeno již v polovině roku 2016 a účastnilo se ho celkem 8 agentur z Česka, Slovenska a Maďarska.

„Velmi nás těší, že jsme výběrové řízení pro předního celosvětového výrobce nábytku, značku IKEA, vyhráli. Výběrové řízení bylo opravdu náročné, a o to více si svého úspěchu ceníme,“ říká Tomáš Löbel, managing director agentury Saatchi & Saatchi, a dodává: „Jsme přesvědčeni, že díky naší práci pomůžeme klientovi oslovit jeho cílové skupiny.“

O Saatchi & Saatchi

Agentura na český trh vstoupila již v roce 1992 a je součástí Saatchi & Saatchi Worldwide, která patří k historicky nejuznávanějším reklamním agenturám světa. Od roku 2001 působí v rámci nadnárodní komunikační skupiny Publicis Groupe. Mezi klienty agentury v České republice patří například T-Mobile, Toyota, Visa, NN Penzijní společnost, Intersnack a další. Více informací na www.saatchi.cz. Saatchi & Saatchi – the lovemarks company.

O Publicis One

Publicis One je globální podnik v oblasti komunikací, který pod jednou střechou spojuje agenturní schopnosti a odborné znalosti Publicis Groupe. Publicis One je vybudovaný okolo zájmů svých klientů a uznává současnou potřebu specializace a zároveň integrace, která se aktuálně projevuje v marketingu. V čele společnosti Publicis One stojí Jarek Ziebinski, global CEO. Společnost funguje napříč čtyřmi odvětvími Publicis Groupe: Publicis Communications (Publicis Worldwide s MSLGROUP, Leo Burnett, Saatchi & Saatchi, BBH), Publicis Media (Starcom, Zenith, MediaVest | Spark, Optimedia | Blue 499), Publicis.Sapient (SapientNitro, DigitasLBi, Razorfish, Sapient Consulting) a Publicis Health (Digitas Health, Publicis LifeBrands, Saatchi & Saatchi Wellness). Publicis One má více než 8000 zaměstnanců v 50 zemích a funguje napříč Latinskou Amerikou, Evropou, Středním východem, Afrikou a Asií. Spojuje nás touha Publicis Groupe předávat klientům hodnotu „V jednotě je síla“ („The Power of One“).