Avnet investoval do cloudového prostředí od společnosti Oracle

Praha, 17. ledna 2017: Společnost Avnet s.r.o. investovala do cloudového prostředí od společnosti Oracle. Zakoupením cloudových služeb od Oracle získala unikátní prostředí pro podporu obchodních partnerů a koncových zákazníků, kteří řeší projekty založené na službách v cloudu. Díky této investici mají partneři i zákazníci možnost otestovat v reálném živém prostředí produkty z následujících oblastí: (TZ)

  • Oracle Middleware Public Cloud
  • Oracle Database Public Cloud Services
  • Oracle IaaS Public Cloud Services
  • Oracle Golden Gate Public Cloud Services

Avnet pořídil prostředí nejen pro vlastní potřebu, ale také pro vyjmenované zákazníky a své obchodní partnery. Díky tomu dnes disponuje nástroji, které lze využít při testech, PoCs (Proof of concept), seminářích a dalších workshopech. Soubor aktivit zaměřených na podporu cloudových služeb poběží od ledna 2017 a bude zaměřen jak na obchodní partnery Oracle, tak i na koncové uživatele, kteří projeví o cloud computing zájem.

Společnosti Avnet a Oracle se dohodly, že Avnet se zároveň stane strategickým distributorem s přidanou hodnotou (VAD) cloudových řešení od společnosti Oracle. První společnou aktivitou Avnetu a Oracle na toto téma byl úvodní seminář dne 14. prosince 2016. Série workshopů bude pokračovat 7. února 2017 Oracle Cloud Workshopem zaměřeným na datovou integraci a Business Intelligence.

Společnost Avnet věří, že cloudová řešení jsou jedním z budoucích trendů v IT, přičemž již nyní je cloud computing výhodnou alternativou používání současných počítačových technologií. Pro podporu a rozvoj prodeje cloudových technologií vznikla v loňském roce v rámci Avnet Technology Solutions i speciální obchodní jednotka Cloud.

About Avnet, Inc.

From components to cloud and design to disposal, Avnet, Inc. (NYSE:AVT) accelerates the success of customers who build, sell and use technology globally by providing them with a comprehensive portfolio of innovative products, services and solutions. For more information, visit www.avnet.com.

Follow Avnet on Twitter www.twitter.com/Avnet_TS_CZ
Read more about Avnet on our blog at http://blogging.avnet.com/ts/ats_emea/  

Join Avnet’s LinkedIn community at https://www.linkedin.com/company/10233306

Connect Avnet on Facebook at www.facebook.com/AvnetCZ

Visit http://www.ts.avnet.com/cz/