Ceny baterií do notebooků loni klesly, dražší byly naopak akumulátory do mobilních telefonů

V loňském roce na českém trhu zlevnily baterie do notebooků o více než 7 % na průměrnou cenu 1 485 korun. Levnější než v roce 2015 byly rovněž akumulátory do fotoaparátů, které zlevnily na průměrných 340 korun. Naopak dražší byly baterie do mobilních telefonů. Vyplývá to z aktuálních statistik předního on-line prodejce baterií, obchodu BatteryShop.cz za rok 2016. (TZ)

Internetový obchod BatteryShop.cz v loňském roce zaznamenal vzrůstající zájem spotřebitelů o nabízené produkty ve všech hlavních kategoriích. „Nejvýraznější růst poptávky byl u baterií do notebooků, kde se meziroční nárůst prodeje vyšplhal na 31 procent. V případě baterií do fotoaparátů rostly prodeje o 10 procent,“ uvedl Radim Tlapák, ředitel internetového obchodu BatteryShop.cz.

Řada baterií v roce 2016 zlevnila. Cenově nejvýraznější propad zaznamenaly baterie do notebooků, jejichž cena klesla z předloňských průměrných 1 600 korun s DPH na 1 485 korun. Ceny akumulátorů do fotoaparátů klesly z průměrných 348 na 340 korun. „Naopak baterie do mobilních telefonů zdražily o zhruba deset procent na 294 korun z 267 korun v roce 2015,“ doplnil Radim Tlapák.

Ze statistik BatteryShop.cz je možné vypozorovat i oblibu jednotlivých produktů. Na špici v prodejích se v loňském roce držela baterie do fotoaparátů značky Olympus, jež figuruje na čele žebříčku posledních několik let. Druhé místo stejně jako v roce 2015 obsadila baterie do notebooků značky Acer. Třetí nejprodávanější pak byl akumulátor do fotoaparátů Panasonic. „Překvapením byla baterie do manažerských notebooků značky Dell, kterými své zaměstnance vybavují velké společnosti. Tato baterie byla v loňském roce druhou nejprodávanější baterií do tohoto typu zařízení,“ přiblížil Radim Tlapák.

K nejprodávanějším výrobkům na trhu stále patří rovněž baterie pro stařičké kultovní Nokie řady 3310, 3330, 3410, 5510 či 6810. Tato baterie v žebříčku nejprodávanějších akumulátorů do mobilních telefonů obsadila druhou příčku. TOP produktem v této kategorii byla baterie pro telefony Samsung SGH L700, SGH P260, SGH P220 a další.

O e-shopu BatteryShop.cz

Společnost BatteryShop.cz má v obchodování na internetu dlouhodobé zkušenosti, věnujeme se mu od roku 1998. Specializuje se výhradně na prodej baterií. Všichni pracovníci mají s produkty z oboru počítačové elektroniky bohaté zkušenosti. Obchodními partnery jsou společnosti z Asie a USA. Všechny prodávané baterie splňují přísné evropské normy a mají všechny certifikáty potřebné pro prodej v zemích Evropské unie. Vysokou kvalitu služeb internetového obchodu potvrzuje 100% hodnocení zákazníků na portálu Heureka.cz.

Internetový obchod BatteryShop.cz provozuje společnost NTB CZ, která je zároveň vlastníkem a výhradním prodejcem baterií značky T6 power. Je také oficiálním dovozcem výrobků značky iGo do České republiky.