Expert International letos oslaví 50 let

Mezinárodní kooperace Expert International si v letošním roce připomene padesáté výročí od svého založení a také úspěchy, které se jí podařilo dosáhnout v mezinárodním měřítku. (TZ)

V současnosti působí Expert International v devatenácti evropských zemích a v Jižní Africe. Přitom v osmnácti členských zemích operují spolupracující společnosti pod názvem Expert. „Tato vysoká míra identifikace se značkou je ve srovnání s jinými skupinami v našem oboru unikátní,“ uvedl Dieter Mathys, generální ředitel Expert International s tím, že pozitivní vývoj sdružení potvrzují i údaje o jejím růstu. V posledních několika málo letech se posilováním na stávajících trzích nebo expanzí do nových zemí skupina organicky rozrostla o 68 procent.

Pro Expert International jsou tyto výsledky důvodem oslavit své výročí ve velkém stylu. Ve všech členských zemí jsou plánovány, pod hlavičkou jednotného speciální loga a dalších klíčových vizuálních materiálů, lokální marketingové a propagační aktivity. Jedním z vrcholů oslav bude také gala event, který se má uskutečnit v řeckých Athénách na začátku letošního června.

Jak to začalo

Expert International byl založen 16. října 1967 spojením asociací z Německa, Švédska, Dánska, Finska, Švýcarska a Nizozemí. Původní idea je stejně zásadní i pro současnou existenci sdružení. „Pod společnou značkou jsme prostě silnější a lépe připravení na budoucí výzvy,“ vysvětlil Dieter Mathys. Také základní hodnoty, na kterých stojí úspěch Expert International, se nezměnily.  „Stále klademe velký důraz na individualitu společníků, jejich odvahu, píli a blízkost k zákazníkům,“ vyjmenoval Dieter Mathys, podle kterého dokázalo díky tomu sdružení přejít od klasického prodeje i do jeho moderních multikanálových forem. Pro Expert International bude zároveň i v budoucnu platit, že se chce soustředit na své silné stránky: kompetentnost, osobní přístup a služby prvotřídní kvality. „To jednoduše řečeno znamená, že jsme připraveni na minimálně dalších padesát let,“ uzavřel Dieter Mathys.

O Expert International

Mezinárodní kooperace je významným sdružením v oblasti prodeje spotřební elektroniky a dalšího elektra zboží s více než 3500 specializovanými prodejnami v těchto dvaceti zemích: Rakousko, Belgie, Česká republika, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Německo, Řecko, Maďarsko, Irsko, Itálie, Nizozemí, Norsko, Polsko, Portugalsko, Švýcarsko, Slovensko, Jižní Afrika a Španělsko. Společnost Expert International byla založena v roce 1967 a má centrálu ve Švýcarsku. Během uplynulých padesáti let se rozvinul Expert International v silnou mezinárodní značku se stále rostoucími prodeji.

Další informace o Expert International jsou na www.expert.org