Huawei opět podpoří děti z dětských domovů. Na rozvoj a vzdělávání dětí věnovala dalších 40 notebooků

Praha, 1. února 2017 – V rámci dlouhodobé spolupráce s nadací Srdce na dlani obdarovala v pondělí společnost Huawei dětský domov v Krásné Lípě. Tamějším dětem tentokrát předali zástupci společnosti v čele s Radoslawem Kedziou, generálním ředitelem společnosti Huawei v České republice, čtyřicet notebooků. Moderní přístroje podpoří vzdělávání dětí v oblasti výpočetní techniky. (TZ)

Společnost Huawei navázala na dlouhodobou spolupráci s nadací Srdce na dlani, která podporuje vybrané dětské domovy v České republice. Společnost nedarovala laptopy poprvé, už dříve jich nadaci pětatřicet předala. Tentokrát přístroje v celkové hodnotě 108 999 Kč věnovala dětskému domovu v Krásné Lípě.

„Jedním z dlouhodobých závazků společnosti Huawei je podpora vzdělávání a talentů v oblasti technologií. Darování notebooků je to nejmenší, co můžeme pro rozvoj technologických schopností dětí z dětských domovů udělat. Alespoň trochu tak zlepšíme podmínky, ze kterých třeba jednou vzejdou IT odborníci,“ řekl Radoslaw Kedzia, generální ředitel společnosti Huawei v České republice.

Všechny laptopy se využijí především pro účely vzdělávání dětí a zlepšení jejich schopností práce s počítačem.

„Společnosti Huawei jsme opravdu vděční, že se díky jejich podpoře mohou děti s počítačem učit na kvalitních zařízeních. Technologie se vyvíjejí ohromnou rychlostí a takto mohou jít i děti z dětských domovů s dobou. Jejich vzdělávání bude mnohem efektivnější,“ dodala Tereza Stopková, ředitelka nadace Srdce na dlani.

Kromě laptopů předala společnost Huawei už dříve nadaci také finanční dar v hodnotě 100.000 korun v rámci vánoční kampaně #BePresent. Díky němu a podpoře veřejnosti při sdílení myšlenky #BePresent bylo možno splnit vánoční přání dětí z dětského domova v Tisé.

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Facebook: www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O společnosti Huawei

Huawei je přední světový poskytovatel řešení pro informační a komunikační technologie (ICT). Cílem společnosti je obohacovat život a zvyšovat efektivitu prostřednictvím lépe propojeného světa, jednat jako zodpovědný subjekt, inovátor pro informační společnost a spolupracující přispěvatel do řady odvětví. Poháněna zákaznicky orientovanými inovacemi a otevřena partnerstvím, společnost Huawei vytvořila portfolio end-to-end ICT řešení, které poskytuje zákazníkům konkurenční výhodu v oblasti telekomunikací a podnikových sítí, zařízení a cloudových řešení. Všech 170 000 zaměstnanců Huawei po celém světě je zavázáno vytvářet maximální hodnotu pro telekomunikační operátory, podniky i spotřebitele. Inovativní ICT řešení, produkty a služby společnosti se využívají ve více než 170 zemích a regionech a slouží více než jedné třetině světové populace. Společnost Huawei byla založena v roce 1987 a je soukromou společností plně vlastněnou svými zaměstnanci. V České republice působí Huawei od roku 2003 a vždy byla zodpovědnou firmou ve společnosti. Klade důraz na vzdělání, a proto je jedním
z jejích stěžejních globálních programů i podpora studia a vzdělávání našich studentů v Číně – program Seeds for the Future.