WIZZ AIR zprovozní první přímou linku z České republiky na Island

Praha, 14. února 2017: Wizz Air, největší nízkonákladový letecký dopravce ve střední a východní Evropě, dnes oznámil, že zprovozní přímé spojení mezi Českou republikou a Islandem. Provoz na nejnovější nízkonákladové lince WIZZ v podobě prvního přímého letového spojení z Prahy do Reykjavíku bude zahájen 31. května. Cestující budou mít na výběr dvě spojení týdně, každou středu a neděli. Cestující, kteří plánují svou dovolenou nebo víkendový výlet do této vzrušující destinace, si mohou již rezervovat letenky na portálu wizzair.com za ceny již od 1339 CZK*/49,99 EUR*. (TZ)

Nízkonákladová linka bude skvělou příležitostí pro turisty i obchodní cestující, kteří hodlají navštívit velmi oblíbený Reykjavík. Zároveň podpoří turistický ruch mezi oběma státy a vytvoří důležité spojení mezi Českou republikou a Islandem pro obchodníky a podnikatele.

Hlavní město Islandu je považováno za jedno z nejbezpečnějších, nejzelenějších a nejčistějších hlavních měst na světě a je velmi oblíbenou turistickou destinací díky různým kulturním akcím a zajímavým místům. V Reykjavíku je největší expozice svého druhu věnovaná velrybám a také Perlan – nezaměnitelná stavební dominanta hlavního města. Island nabízí také celou řadu jedinečných turistických atrakcí, mezi něž patří různé naučné výpravy do přírody, zimní rybolov a samozřejmě sledování polární záře.

Wizz Air nabízí českým zákazníkům nízkonákladové lety od roku 2009. Nabídka nyní zahrnuje 10 nízkonákladových linek do pěti zemí ze dvou českých letišť: Praha a Brno. Pozitivně naladěné posádky Wizz Air v České republice přivítaly v roce 2016 na palubě našich moderních letadel více než 476 000 cestujících na letech do České republiky a z České republiky. Wizz Air svými aktivitami podporuje více než 350 pracovních míst** v souvisejících odvětvích v České republice.

NEJNOVĚJŠÍ LINKA WIZZ AIR Z PRAHY

Destinace Dny Zahájení provozu Ceny od*
Reykjavík středa, neděle 31. května 2017 1339 CZK


Sorina Ratzová, manažerka komunikace ve společnosti Wizz Air, k tomu řekla:
„S radostí oznamujeme spuštění prvního přímého spojení na Island, které je vzrušující příležitostí pro všechny cestující z Prahy. Zákazníci společnosti WIZZ mohou od 31. května létat za nízké ceny z Prahy do oblíbeného Reykjavíku, hlavního města s rozmanitým a čilým životem. Nová linka s praktickým celoročním provozem každou středu a neděli upevní obchodní vztahy mezi oběma zeměmi a podpoří regionální ekonomiku, místní cestovní ruch a odvětví pohostinství. Dnešní oznámení dokládá důležitou roli, jakou pro nás hraje Česká republika a poskytování nízkonákladové letecké dopravy ve spojení s excelentními službami cestujícím na palubě našich letadel. Všichni naši prakticky uvažující cestující si mohou již rezervovat letenky na portálu wizzair.com za ceny od pouhých 1399 CZK*.“

-Konec-

Stručně o společnosti Wizz Air

Wizz Air je největší nízkonákladovou leteckou společností ve střední a východní Evropě. Provozuje flotilu 77 letadel Airbus A320 a Airbus A321 a nabízí letecké spojení na více než 500 linkách z 27 základen, přičemž propojuje 137 destinací ve 40 zemích. Tým společnosti Wizz Air, složený z cca 3000 leteckých profesionálů, poskytuje služby nejvyšší kvality a velmi nízké ceny letenek. V roce 2016 se proto pro služby společnosti Wizz Air rozhodlo 23 milionů cestujících. Společnost Wizz Air je kotována na Londýnské burze cenných papírů LSE (London Stock Exchange) pod kódovým označením WIZZ a je zahrnuta do indexů FTSE 250 a FTSE All-Share. Wizz Air je držitelem registrace provozně bezpečnostního auditu IOSA (IATA Operational Safety Audit), který je považován za globální etalon v oblasti hodnocení bezpečnosti letecké přepravy. Wizz Air nedávno získal ocenění „Value Airline of the Year 2016“ od předního odborného časopisu Air Transport World a ocenění „Low Cost Airline of the Year 2016“ od Centra pro letectví CAPA, předního poskytovatele nezávislých informací o trhu letecké dopravy.