Konference: Cloud computing je využíván stále intenzivněji

Využívání cloud computingu nabývá na intenzitě. Jen v letošním roce vzroste podle analytiků trh se službami veřejného cloudu o 18 %, přičemž o téměř 37 % vzrostou služby typu IaaS. Růst o více než pětinu pak čeká služby poskytování softwaru formou služby, tedy SaaS. Aktuálním trendům v oblasti využívání cloudu se bude věnovat konference Cloud computing v praxi, která se koná 23. března. 2017 v pražském Kongresovém centru Vavruška na Karlově náměstí 5. (TZ)

2017-03-01 18_07_40-Start

PRAHA, 27. února 2017: Využívání cloud computingu se už stalo běžnou součástí provozu IT infrastruktury řady organizací. Podle analytiků Gartneru, od nichž pocházejí i výše uvedená čísla, se trh služeb veřejného cloudu dostává do fáze stabilizace. V USA se podle nich již letos cloud stane primárním způsobem řešení nových IT požadavků – a více než polovina nových softwarových projektů velkých firem bude realizována právě za využití cloudu. Růst zájmu o tento přístup je ale patrný i v České republice. Na aktuální vývoj v oblasti Cloud computingu reaguje i letošní konference Cloud computing v praxi.

Tato akce, kterou pořádá v pražském Kongresovém centru Vavruška na Karlově náměstí  společnost Best Online Media ve spolupráci s magazínem BusinessIT.cz, nabídne všem účastníkům přehled důležitých trendů v oblasti technologií cloudu i zcela konkrétní informace o různých možnostech jejich využití. Řeč tak bude například o důležitých praktických aspektech využívání cloudových služeb, o zálohování firemních dat v cloudu, o vybraných prvcích hardwarové infrastruktury cloudů nebo o cloudovém řešení přístupových systémů do firmy.

Konference Cloud computing v praxi nabízí odpovědi na aktuální a často řešené otázky: Jaké přínosy cloud skutečně nabízí? Jak cloudy využít v praxi? Jak se vyhnout možným rizikům? Jak se připravit na novinky, jež v této oblasti můžeme očekávat v nadcházejících měsících?

Více informací o konferenci na webu: konference.businessit.cz

Odbornou záštitu nad konferencí má magazín www.BusinessIT.cz a jeho šéfredaktor Petr Mandík.

O společnosti Best Online Media: Společnost Best Online Média se specializuje na pořádání konferencí z oblasti informačních a komunikačních technologií a na inzertní zastoupení řady významných českých on-line médií, mimo jiné 19 webů o informačních technologiích. V loňském roce firma mimo jiné uspořádala úspěšné konference Firemní informační systémy, Mobilní byznys a IT nebo Moderní datová centra pro business.