Z24 je od dnešního dne ON-AIR

Počínaje dnešním dnem spustila nová zpravodajská televizní stanice Z24 testovací terestrické vyslání v Praze a ve Středočeském kraji. Je to první krok ke startu oficiálního vysílání, k jehož spuštění dojde začátkem léta.

Ilustrační foto.jpeg

Od pondělního poledne je Z24 dostupná k naladění na televizních obrazovkách pro přibližně 2 miliony diváků v okolí Prahy.  

“Jak jsme ohlásili na naší poslední tiskové konferenci, rozumíme tomu, že je nyní nezbytné, aby byl nový zpravodajský kanál Z24 dostupný v terestrickém vysílání.  Víme, že možnosti systému jsou omezené a z toho důvodu nyní aktivně vyjednáváme s  jednotlivými poskytovateli, abychom překonali kapacitní problém multiplexů.” říká Pal Milkovics, podnikatel v oblasti médií a jeden z vlastníků Z24.

V multiplexech s celostátním pokrytím neexistují v současné době žádné volné pozice a z toho důvodu plánuje S&P Broadcasting (společnost stojící za Z24) vyřešit tuto situaci dvěma cestami:

  • pokusit se uzavřít dohodu s poskytovateli televizního vysílání tak,  aby došlo k uvolnění místa v multiplexech s celostátním pokrytím
  • uzavřít dohodu s regionálními poskytovateli služeb multiplexu

„Jsem velmi rád, že jsme se dohodli na spolupráci se společností Prague Digital TV, která má bohaté zkušenosti s vysíláním v pražském regionu a jejich odbornost bude pro start Z24 velkou výhodou”- řekl Milkovics.

Vyjednávání s kabelovými operátory, poskytovateli satelitného vysílání i IPTV právě probíhají, a testovací obraz Z24 se objeví v nejbližší době na obrazovkách mnoha domácností v České republice.