Alphaduct využívá technologii Acronis ke cloudovému zálohování dat

Cloudové řešení poskytuje klíčovou obranu před následky napadení malwaru a rychlou obnovu dat

Praha, 9. května 2017Acronis, celosvětový lídr v řešeních ochrany dat nové generace, dnes oznámil, že společnost Alphaduct, česká investiční společnost, využívá technologii Acronis AnyData Engine k ochraně svých firemních dat. Technologie integrovaná do cloudového řešení flexCloud Backup byla vyvinuta firmou flexCloud, která je partnerem Acronis na českém trhu.

Nové řešení ochrany podnikových dat přineslo společnosti Alphaduct bezpečné uložení dat v cloudu i lokálně, rychlou obnovu dat v případě potřeby a snadnou obsluhu včetně možnosti administrace na dálku. Technologie Acronis tak poskytuje klíčovou obranu před následky napadení malwaru či ransomwaru a díky rychlému nasazení, cenové efektivitě a flexibilitě nabízí příznivé celkové náklady na vlastnictví.

Výhodou cloudového řešení flexCloud je, že nevyžaduje nákup drahého IT vybavení a klient tak kromě času ušetří i nemalé množství peněz. Dalším argumentem je kompatibilita, která umožňuje instalaci systému na Windows, Linux i OS X a bezpečný provoz zajištěný patentovanou technologií Acronis AnyData Engine. Systém navíc umožňuje přímé napojení na hypervisor VMware nebo Hyper-V a agentové zálohování Exchange, Active Directy nebo SQL.

„Jako ředitel společnosti musím často dělat rozhodnutí, která ovlivňují výkon zaměstnanců i běh samotné společnosti na denní bázi. Je pro mě důležité volit taková řešení, která perfektně pokryjí naše požadavky, jsou efektivní a pozitivně ovlivňují ekonomiku společnosti,“ řekl Miroslav Havel, výkonný ředitel společnosti Alphaduct, a.s. „Jsem přesvědčený, že navázání spolupráce se společností flexCloud bylo přesně tím správným rozhodnutím, které přispěje ke správnému fungování naší společnosti za všech okolností. Ceníme si skvělého poměru mezi kvalitou a cenou nasazeného řešení.“

O společnosti Alphaduct

Alphaduct, a.s. patří k významným českým investičním společnostem. Svým klientům nabízí manažerské služby v oborech jako HR, ICT, Office Management nebo finančního řízení. Mezi její nejvýznamnější klienty patří společnosti Dermacol, Axigon či Karlovarská Korunní.

O společnosti flexCloud

Společnost flexCloud, partner Acronis na českém trhu, poskytuje cloudová řešení, která firmám i soukromým osobám poskytují zabezpečení jejich citlivých dat. Vedle toho nabízí také řadu dalších služeb v oblasti IT včetně hostingu, správy serverů a návrhů a realizací kompletní IT infrastruktury.

O společnosti Acronis

Acronis poskytuje řešení pro zálohování, obnovu po haváriích a bezpečný přístup. Produkty společnosti Acronis chrání data více jak 5 miliónů jednotlivců a 500 000 podniků ve více než 145 zemích. Poskytují snadno použitelné, komplexní a bezpečné zálohy všech souborů, aplikací a operačních systémů napříč všemi prostředími – virtuálními, fyzickými, cloudovými i mobilními. Na českém trhu společnost působí od roku 2003. Více na www.acronis.cz či www.acronis.com.