Infor kupuje společnost Birst

Vedoucí cloudová BI platforma poskytuje přesnější přehled o podnikových procesech

PRAHA, 11. května 2017Infor, přední poskytovatel odvětvově zaměřených podnikových aplikací s elegantním vzhledem a cloudovou funkcionalitou, oznámil, že získá formou akvizice firmu Birst, která je průkopníkem business intelligence (BI) analytiky a vizualizace dat v cloudu. Birst je komplexní platforma pro získávání, zpracování a prezentaci standardizovaných datových přehledů určených k obchodnímu rozhodování.

BI platforma Birst propojuje celou organizaci prostřednictvím sítě virtualizovaných instancí, které vytvářejí nadstavbu nad společně sdílenou analytickou strukturou. Platforma zpracovává provozní výkazy, dashboardy, kontextuální data, vizualizace a další podnikové informace do formátu datově bohatého, a přitom srozumitelného BI souboru v cloudu.

V rámci letošní zprávy “Critical Capabilities for Business Intelligence and Analytics Platforms” od společnosti Gartner, která testovala produkty 26 dodavatelů BI, dosáhl Birst vysokého skóre ve čtyřech z pěti případů nasazení. Platforma Birst dosáhla nejvyššího skóre jako „samostatné či integrované řešení“ (4,15 bodů z max. 5) a jako „nasazení v extranetu“ (4,18). Dále obdržela třetí nejvyšší skóre v kategorii „agilní centralizované poskytování služeb“ (3,80) a čtvrtou pozici jako „řízené datové úložiště“ (3,59).  

„Zakladatelé společnosti Birst mají v oblastí business intelligence dlouhý rodokmen. Je to podobný tým, který vytvořil Siebel Systems BI, jež je nyní součástí Oracle. Spojili opět své síly, využili cloud a vybudovali moderní BI platformu reagující na současné i budoucí potřeby a s mnoha různými způsoby nasazení,“ řekl Charles Phillips, CEO Infor. „Nyní je čas konvergovat tuto cloudovou platformu s globální cloudovou infrastrukturou vedoucího poskytovatele podnikových aplikací. Jsme na cestě vytvořit novou generaci analytických aplikací.“

Více než 6 let Infor buduje jednu z největších globálních cloudových společností se 65 miliony uživatelů ve více než 100 zemích. Investice téměř 3 miliard dolarů do výzkumu a vývoje věnovaných na inovaci odvětvově-specifických aplikací v cloudu umožnilo generovat dvouciferný růst cloudového předplatného. S kritickým množstvím cloudových uživatelů a petabyty klíčových dat v cloudu poskytne Birst společnosti Infor jednotnou, elegantní platformu pro tvorbu přehledů, podkladů, korelací a prediktivních analýz v uživatelsky atraktivním prostředí.

„Infor je dokonalým partnerem pro technologii Birst, když poskytuje globální pokrytí,  zdroje k dynamickému růstu a dlouhodobou vizi v oblasti digitálně řízeného podnikání s využitím pokročilé business intelligence, umělé inteligence a samoučících strojů,“ řekl Brad Peters, předseda představenstva a produktový manažer v Birst.  

Podmínky transakce nebyly zveřejněny.

O společnosti Birst

Birst je pokročilá platforma pro integrované podnikové analýzy. Organizace mohou dosáhnout nové úrovně efektivity rozhodovacích procesů díky propojení dat a lidí přes síť analytických služeb. Birst poskytuje služby podnikům všech velikostí způsobem, který je inovativní, integrovaný a škálovatelný. Více na www.birst.com.

O společnosti Infor

Infor vyvíjí a dodává podnikový software s cloudovou funkcionalitou pro specifická odvětví. S 15 000 zaměstnanci a více než 90 000 zákazníky ve 170 zemích pomáhá Infor k obchodnímu rozvoji. Pro více informací navštivte www.infor.com.