Univerzita J. E. Purkyně zavádí vzdělávací program SAP University Alliances

PRAHA, Česká republika – 11. května 2017 — Fakulta sociálně ekonomické Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem zavádí do výuky vzdělávací program SAP University Alliances, který umožňuje studentům i lektorům po celém světě přístup k nejmodernějším technologiím. SAP tak spolu s AGC Flat Glass Czech a. s. a Klubem zaměstnavatelů ČR přináší fakultě nástroj, díky němuž může své studenty připravit na požadavky zaměstnavatelů a ulehčit jim tak vstup na pracovní trh.

SAP University Alliances je globální program, do nějž je zapojeno přes 3 100 vzdělávacích institucí z více než 110 zemí po celém světě. Jeho cílem je poskytnout školám moderní technologie SAP, začlenit je do výuky a umožnit tak studentům získat praktické dovednosti. „Česká republika se díky Univerzitě J. E. Purkyně začleňuje do celosvětového programu, který chce přizpůsobovat vyšší vzdělávání požadavkům pracovního trhu. Členové SAP University Alliances mají přístup nejen k technologiím a vzdělávacím materiálům, ale mohou se také účastnit odborných školení, konferencí a seminářů,“ přiblížil program během tiskové konference na UJEP Jan Renc, Solution Architect SAP.

V souladu se strategickými plány UJEP probíhá od podzimu 2016 na univerzitě, ve spolupráci s AGC Flat Glass Czech
a. s. a Klubem zaměstnavatelů ČR, pilotní projekt pro začlenění univerzity do programu SAP University Alliances.  Fakulta sociálně ekonomická Univerzity J. E. Purkyně zavádí výuku podnikového systému SAP pro studenty oborů Ekonomika a management, Hospodářská politika a správa i Sociální práce. Už pro zimní semestr 2017/2018 bude pro studenty FSE vypsán první pilotní kurz se zaměřením na SAP a UJEP tak bude v tuto chvíli jedinou českou vzdělávací institucí, jež bude plnohodnotným členem celosvětového programu SAP University Alliances.

„Strategickým cílem UJEP je vytvářet podmínky pro rozvoj univerzity jako významné středoevropské vzdělávací instituce, rozvíjet znalostní, vědecký, kulturní a sportovní potenciál Ústeckého kraje, a vytvářet tak z našeho regionu atraktivní místo pro studium, práci a život. Za zcela prioritní považuji změnu studijních plánů pro potřeby průmyslu, tzn. obohacení studijních plánů o moderní trendy, což UJEP v očích současných i budoucích studentů odliší od ostatních vysokých škol,“ uvedl rektor UJEP doc. RNDr. Martin Balej, Ph.D.

Zajištěním odborné spolupráce s průmyslovými podniky, jako je AGC Flat Glass Czech a. s., či s profesními sdruženími, jako je Klub zaměstnavatelů ČR, chce univerzita lépe připravovat své posluchače na přechod do budoucího zaměstnání, a zároveň tak i rozvíjet výzkumný potenciál školy. AGC poskytne odborné kapacity z řad svých zaměstnanců, pod jejichž dohledem budou studenti moci získávat znalosti  přímo v prostorách společnosti za využití jejích technických zařízení, vybavení a zázemí k realizaci zadání témat diplomových a bakalářských prací. Zavedením programu SAP University Alliances UJEP vytváří most mezi akademickým prostředím univerzity a komerční sférou, a překlenuje tak propast mezi teorií a praxí.

Více informací najdete v SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.

O společnosti SAP

SAP (NYSE: SAP), lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem, pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. SAP umožňuje lidem a organizacím efektivnější spolupráci a využití podnikových informací bez ohledu na to, zda je využíván pracovníky v kancelářích nebo členy představenstva, na skladě nebo v prodejně, na klasických počítačích nebo mobilních zařízeních. Díky tomu jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají více než 350 000 zákazníků v dosahování vyšších zisků, v udržitelném růstu a v přizpůsobování se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992, letos slaví 25. výročí. Dosud získala více než 1 300 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Součástí SAP v České republice je také SAP Services (dříve SAP BSCE), SAP Ariba a Concur. Další informace naleznete na www.sap.com.