Airbnb spouští v Praze Trips

Cestovatelé si od teď kromě nepřeberné nabídky ubytování mohou vybírat i ze Zážitků, které jsou nyní dostupné po celé Praze

Praha, 27. června 2017

Airbnb dnes oznámilo spuštění Trips v Praze, kde rozšiřuje své služby nad rámec ubytování. To vše v souladu s hlavní myšlenkou platformy: propojit místa, kde jsou cestovatelé ubytováni, s tím, co na svých cestách dělají a lidmi, které u toho potkávají. V Praze si je tak možné od dnešního dne rezervovat Zážitky nabízené místními hostiteli. Cestovatelé díky tomu mohou poznat Prahu z jiného úhlu pohledu a místním se tím nabízí možnost sdílet své dovednosti, vášně a zájmy s lidmi z celého světa i rezidenty. Původně byla platforma Airbnb Trips spuštěna ve 12 městech světa, nyní nabízí své služby ve více než 30 městech včetně nově zapojeného hlavního města České republiky.

Ode dneška si cestovatelé i místní mohou vybírat z více než 20 Zážitků, které nabízí hostitelé v Praze. Zážitky, které byly navrženy a jsou vedeny místními odborníky, je možné si jednoduše zarezervovat přes platformu Trips.

Jedny z nejzajímavějších Zážitků v Praze jsou:

Rowin’ Prague

Hostitelka Daniela je bývalá mistryně světa ve veslování. Vezme vás na projížďku po Vltavě, při které uvidíte světoznámé panorama zcela jinýma očima. Pro Danielu je veslování vášní už přes 20 let a nemůže se dočkat, až vám ukáže Prahu tak, jak jste ji nikdy neviděli.

Prague craft brewery tour

Za tímto Zážitkem se vydáte do malého pražského pivovaru, kde vám odborník na výrobu piva Jan ukáže, jak se vaří jedno z nejproslulejších českých piv. Během prohlídky budete mít možnost ochutnat nejen místní pivní speciály, ale i pravou českou kuchyni.

Botanical Lab

Na tomto workshopu se od botaniků Alexandry a Juliena naučíte využít síly rostlin k výrobě vlastních krémů a “elixírů“. Hostitelé s vámi budou sdílet svou vášeň pro udržitelný životní styl, který je přivedl právě k tajemstvím přírodní medicíny. Kromě toho, že vám přiblíží doslova kouzelné účinky rostlin, si vyrobíte i vlastní přípravky, které vám budou dělat radost i doma.

Notebooks with a Soul

Z tohoto workshopu si odnesete originální zápisník vyrobený ze starých českých magazínů, novin, knih a plakátů, který si vlastnoručně vyvážete s využitím tradičních knihařských metod. Váš hostitel Václav se živí designem knih a zároveň je zakladatelem chráněné knihařské dílny SKOBA. Václav vám ukáže léty prověřené tiskařské techniky a s nadšením pro věc a léty praxe vám pomůže si vytvořit designovou a hlavně funkční vzpomínku na Prahu.

„Spuštění Zážitků v Praze přináší spoustu příležitostí k poznávání skrytých zákoutí našeho krásného města pro zahraniční cestovatele i místní. Airbnb spolupracuje s hostiteli, kteří jsou nadšení pro věc a jsou špičkami v tom, co dělají. Jen díky nim se tu cestovatelé mohou cítit jako doma. Zážitky jsou autentické, rozmanité a doslova kouzelné tím, co umožňují,“ říká Václav Gráf, Trips Market Lead pro Prahu.

Trips byly spuštěny v listopadu 2016 a v současné době je na výběr přes 1 700 Zážitků na více než 30 světových trzích.

Pražská komunita zahrnující jednotlivce, profesionální průvodce i cestovní kanceláře může své Zážitky nabídnout přes formulář na webu https://www.airbnb.cz/host/experiences.

Otázky, komentáře a další dotazy můžete směřovat na contact.press@airbnb.com.

Pro tiskové materiály navštivte www.airbnb.com/press

O Airbnb

Společnost Airbnb byla založena v roce 2008. Misí Airbnb je vytvořit svět, kde lidé mohou během cestování doslova patřit kamkoliv, a to díky propojení místních kultur a poskytování unikátních lokálních zážitků. Airbnb je důvěryhodná komunitní platforma, díky které mohou její uživatelé vyhledávat a rezervovat jedinečné možnosti ubytování po celém světě, ať už se jedná o přenocování v apartmánu, vile, na hradě nebo domku na stromě ve více než 65 000 městech a 191 zemích světa. Díky Zážitkům může Airbnb nabídnout neopakovatelnou možnost nahlédnout do místních komunit a jejich zájmů, zatímco díky Místům mohou cestovatelé objevovat doposud neobjevené poklady doporučené místními obyvateli. Airbnb je založené na lidech a jejich zkušenostech. Jedná se o nejjednodušší způsob, jakým mohou lidé zpeněžit své dočasně nevyužité ubytovací kapacity, a jak se podělit o svoje zkušenosti a zájmy s lidmi z celého světa.