Společnost Oracle se stává partnerem projektu Bloodhound, podporuje vývoj nejrychlejšího auta světa

Vůz Bloodhound SSC má za cíl překonat rychlost 1 600 km/h. Technologie Oracle pomáhají získávat inženýrům data v reálném čase a dále optimalizovat výkon automobilu. Oracle také zajišťuje přenos dat z projektu pro vzdělávací účely, což by mělo zvýšit zájem studentů o technické obory.

Společnost Oracle oznámila, že se bude podílet na projektu Bloodhound. V rámci projektu probíhá vývoj auta, které překoná rychlost 1 000 mil (cca 1 600 km) za hodinu. Jedním z cílů projektu je přitáhnout zájem studentů o technické předměty, přírodní vědy a matematiku a inspirovat budoucí generaci vědců a inženýrů.

Společnost Oracle se v rámci projektu Bloodhound ujímá role cloudového partnera. To znamená, že Oracle poskytne cloudové technologie, které umožní shromažďovat, analyzovat a vysílat data z více než 500 senzorů umístěných v nadzvukovém automobilu Bloodhound SSC (Super Sonic Car). Vysílání by mělo být k dispozici žákům a studentům, kteří díky tomu získají jasnější představu o technologiích, které pohánějí nejrychlejší pozemní vozidlo. Jen ve Velké Británii každoročně více než 100 000 studentů vypracovává práce, které se nějak vztahují nebo inspirují projektem Bloodhound. Celosvětově jde jistě o miliony lidí a vzhledem k tomu, že vůz letos vstoupí do fáze terénních zkoušek, bude tento počet dále růst.

Ředitel projektu Bloodhound Richard Noble v této souvislosti uvádí: „Soupeření na poli letectví a kosmických programů v 60. letech 20. století vyvolalo vlnu zájmu a přimělo řadu mladých lidí, aby si zvolili kariéru ve vědě a inženýrských oborech. Doufáme, že projekt Bloodhound bude mít podobný dopad, zlepší technické znalosti studentů a zmírní nedostatek technicky vzdělaných lidí. Chceme, aby studenti měli pocit, že se na našem úsilí o překonání rychlostního milníku také sami podílejí. Díky společnosti Oracle jim umožníme být u toho.“

Technologie společnosti Oracle neslouží v rámci projektu Bloodhound pouze pro vzdělávací účely, ale s jejich pomocí týmy techniků také přímo optimalizují vůz Bloodhound SSC. Získávají v reálném čase přehled o tom, jak různé součásti a technologie automobilu pracují, což umožňuje rychle nacházet i řešit překážky, které zatím stojí v cestě dosažení rychlostního rekordu.

John Abel, který řídí projekt Bloodhound ve společnosti Oracle, dodává: „Celý projekt je o rychlosti, ovšem hned v několika ohledech. Inženýrský tým potřebuje rychle získávat data a rychle doladit tento unikátní prototyp, překonat omezení současného počítačově podporovaného návrhu a materiálových technologií. Naše řešení by v příštích dvou letech mělo položit základ, na němž se bude odehrávat další vývoj. Pokládáme projekt Bloodhound za milník lidské vynalézavosti a doufáme, že podpoří technické a vědecké vzdělávání po celém světě.“

Na projektu Bloodhound se nyní společnost Oracle podílí mj. s následujícími subjekty: Castrol, Zhejiang Geely Holding Group, Nammo, MTN, Rolex a Rolls Royce.

Podrobnější informace (v angličtině)

Projekt Bloodhound – hlavní web projektu

Videa ukazující roli technologií společnosti Oracle

Oracle cloud jako podpora projektu

http://video.oracle.com/detail/video/5521007506001,

Nejrychlejší auto světa pohánějí data

http://video.oracle.com/detail/video/5521014050001

Projekt Bloodhound: inspirace pro celou generaci

http://video.oracle.com/detail/video/5521014072001

O společnosti Oracle

Oracle nabízí komplexní a plně integrovaný set cloudových aplikací a platformních služeb. Pro více informací o Oracle (NYSE: ORCL) navštivte www.oracle.com.