Monitor CFG73 společnosti Samsung bude exkluzivním herním monitorem pro hru PUBG Invitational na veletrhu Gamescom 2017

Samsung Electronics v partnerství se společnostmi Bluehole a ESL obohatí prostřednictvím svých QLED monitorů hru PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS Invitational o špičkové barevné podání a další parametry cílící speciálně na hráče.

Praha, 17. srpna 2017 – Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. oznámila, že na základě partnerství uzavřeného se společností Bluehole Inc., specializující se na vývoj počítačových her, hodlá nabídnout špičkový výkon svých QLED herních monitorů CFG73 v rámci herního turnaje PLAYERUNKNOWN, jenž proběhne jako součást nadcházející veletrhu Gamescom 2017. Tento veletrh se uskuteční ve dnech 22.–26. srpna ve výstavním areálu Koelnmesse v německém Kolíně nad Rýnem. Jedná se o největší každoroční setkání všech, kdo působí v oboru počítačových her a videoher, včetně médií, vývojářů, prodejců či hráčů. Doporučená maloobchodní cena monitoru Samsung CFG73 je v České republice 12 490 Kč v 27″ verzi a 8 990 Kč s 24″ obrazovkou.

Společnost Bluehole si zvolila monitor CFG73, vyráběný společností Samsung, jako exkluzivní monitor pro uspořádání off-line LAN turnaje, který se bude konat ve dnech
23.–26. srpna ve stánku společnosti Bluehole (ESL Arena, hala č. 9) a při němž se hráči utkají ve hře PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS, jejímž autorem je společnost Bluehole. V tomto turnaji změří své síly více než 70 nejlepších světových hráčů hry PUBG včetně jejich podpůrných týmů, kteří proti sobě budou bojovat v této vyřazovací střílečce, která se od zveřejnění verze Early Access v březnu 2017 stala jedním z nejlépe prodávaných titulů na digitální distribuční platformě Steam. V době, kdy právě nebude probíhat turnaj, budou mít ve dnech 25. a 26. srpna možnost tuto hru sledovat či zahrát si na monitorech CFG73 také návštěvníci veletrhu.

„Je nám ctí, že jsme se stali partnery společnosti Bluehole při pořádání takto prestižního turnaje a těšíme se, že se soutěžící hráči i ostatní návštěvníci veletrhu Gamescom budou moci na vlastní oči přesvědčit, jak naše QLED herní monitory CFG73 dokáží vdechnout skutečný život intenzivní akci probíhající ve hře PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS,” uvedla Hyesung Ha, senior viceprezidentka divize Visual Display společnosti Samsung Electronics.

Pro dosažení ještě silnějšího herního zážitku používá 24palcový monitor CFG73 společnosti Samsung technologii Quantum Dot zaručující špičkové parametry obrazu, která se jinak oproti stolním monitorům běžněji používá v televizorech a velkoformátových displejích. Díky využití této technologie dokáže CFG73 pokrýt přibližně 125 procent barevného prostoru sRGB, takže věrně zobrazí i ty nejjemnější obrazové nuance a přináší realističtější zobrazení herního světa. K realistickému podání přispívá také kontrastní poměr 3000:1, který patří ve své třídě k těm nejlepším a umožňuje zobrazit sytější černé odstíny a zářivější bílou při věrnějším podání barevných odstínů.

Kromě zlepšení, která se týkají kvality obrazu, nabízí model CFG73 také funkce přispívající k většímu pohodlí při hře. CFG73 je jedním z prvních zakřivených monitorů, které se mohou pochlubit extrémně krátkou dobou odezvy 1 ms, která výrazně překonává obvyklých 4–6 ms, jež jsou v oboru standardem. Ve spojení s neméně svižnou obnovovací frekvencí dosahující 144 Hz monitor minimalizuje rozmazání obrazu při pohybu i zpoždění obrazu a umožňuje hráčům vstupovat do další herní scény bez zdržování či rušivých vlivů. Univerzální herní režimy zobrazení, které jsou kalibrovány již ve výrobě, kromě toho u monitoru CFG73 umožňují okamžitě optimalizovat nastavení hodnoty gama pro zobrazení černé, kontrastního poměru, ostrosti a barevného podání a přizpůsobit je hrám všech žánrů včetně stříleček z pohledu první osoby, real-time strategií, či RPG nebo AOS titulů.

Další informace o herních monitorech QLED společnosti Samsung na veletrhu Gamescom 2017 naleznete zde:  http://displaysolutions.samsung.com/gamescom2017.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů a LED displejů. Pro nejnovější informace navštivte Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.