Hlasový asistent Bixby je nyní k dispozici ve více než 200 zemí světa

Hlasový asistent Bixby, se kterým lze v současné době komunikovat v americké angličtině a v korejštině, je nyní dostupný i v České republice a na Slovensku.

Praha, 22. srpna 2017 – Společnost Samsung Electronics Co., Ltd., dnes oznámila, že hlasový asistent Bixby je nově dostupný ve více než 200 zemí a teritorií po celém světě, a miliony spotřebitelů tak mohou využívat výhod chytřejší interakce se svými telefony. Kromě Jižní Koreje a Spojených států získávají nyní spotřebitelé v zemích celého světa včetně Velké Británie, Austrálie, Kanady či Jižní Afriky možnost využívat inteligentní rozhraní telefonu, které jim umožní dělat věci rychleji a snadněji. Hlasový asistent bude dostupný v angličtině i v Česku a na Slovensku.

Hlasový asistent Bixby, který aktuálně podporuje americkou angličtinu a korejštinu1, umožňuje používat chytrý telefon efektivněji a přizpůsobit jeho ovládání pomocí funkce Rychlé příkazy. Tato funkce dovoluje snadno vytvořit vlastní hlasový příkaz, který lze použít namísto sekvence sestávající z jednoho nebo více příkazů. Můžete například použít příkaz „dobrou noc“, který funguje jako zkratka pro zapnutí režimu „nerušit“, nastavení budíku na 6:00 a aktivaci nočního režimu zobrazení.

Bixby také rozumí běžné řeči a je schopen rozpoznat, kdy kladete otázky a kdy zadáváte příkazy. Pokud například pořídíte fotografii a potom asistentovi Bixby řeknete „pošli poslední fotku mámě,“ Bixby porozumí příkazům, které se týkají různých aplikací, a bude také vědět, jakou fotografii máte na mysli, a pošle ji vaší matce. Díky tomu, že Bixby rozumí přirozenému jazyku, je ovládání telefonu snadnější a mnohem intuitivnější. Díky interaktivní technologii strojového učení pomocí neuronových sítí se Bixby bude postupem času zdokonalovat, protože se naučí rozpoznávat vaše osobní preference a způsob mluvy.

Hlasový asistent Bixby je jedinečný v tom, že se jedná o inteligentní rozhraní, nikoli jenom o samostatnou aplikaci. Jakmile je do kterékoli aplikace přidána podpora Bixby, lze prostřednictvím Bixby provést prakticky jakýkoli úkon, který je v dané aplikaci možné provést pomocí ovládání hlasem, dotykem nebo textem.

Hlasový asistent Bixby je integrován přímo do nastavení telefonu, kde můžete měnit vlastnosti telefonu, např. nastavení časového limitu obrazovky nebo zobrazování všech oznámení tak, abyste nebyli rušeni v tom, co právě děláte.

„Miliony zákazníků po celém světě mají nyní přístup k novému a inteligentnímu způsobu komunikace se svým telefonem,“ uvedl Injong Rhee, výkonný viceprezident a vedoucí oddělení výzkumu a vývoje, softwaru a služeb divize Mobile Communications společnosti Samsung Electronics. „Rozšíření schopností hlasového asistenta Bixby je prvním krokem v postupném zavádění jeho funkcí. V budoucnu bude mít Bixby schopnost učit se, aby mohl nabídnout inteligentní a individuální interakci a bezproblémové připojení na více zařízeních.“

Samsung hodlá pokračovat ve zpřístupňování Bixby i v dalších zemích a v přidávání podpory dalších jazyků, zařízení, funkcí a aplikací třetích stran. Díky dalšímu obohacení mobilní zkušenosti a širší nabídce řešení může stále více uživatelů snadněji a instinktivněji komunikovat se svými zařízeními a ovládat nainstalované aplikace a služby.

Počínaje dneškem mohou uživatelé telefonů Galaxy S8 a S8+2 aktivovat funkci hlasového asistenta Bixby stisknutím tlačítka Bixby, a přidat se tak k těm, kteří už tuto funkci používají. Na telefonech Galaxy S8 a Galaxy S8+ nyní Bixby aktivujete tak, že stisknete speciální tlačítko nebo jednoduše řeknete „Hi, Bixby“.

Další informace o tom, jak efektivně využívat Bixby v každodenním životě, získáte na internetové stránce: https://news.samsung.com/global/how-to-get-more-done-in-your-day-with-bixby.

1Hlasový asistent dokáže rozpoznat americkou angličtinu a korejštinu. Nedokáže však rozpoznat všechny akcenty, dialekty a výrazy. Rozsah služby se může lišit podle země nebo operátora. Porozumění přirozenému jazyku umožňuje hlasovému asistentu Bixby neustále zlepšovat schopnost interpretace regionálních dialektů. Vzhledem k tomu, že se ale Bixby učí rychleji příkazy, které se používají častěji, může trvat déle, než se naučí plně rozpoznávat regionální dialekty, které se používají méně často.

2 Bixby je v současné době k dispozici na vybraných zařízeních včetně Galaxy S8 a S8+.

3 Dostupnost služby je v různých zemích různá. Totéž platí pro nezávislé partnery.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů a LED displejů. Pro nejnovější informace navštivte Samsung Newsroom na adrese: http://news.samsung.com.