Otevírá se nový akcelerační program pro technologické projekty

Dobré nápady nebo začínající projekty mají jedinečnou šanci přeměnit svůj sen na úspěch. Impact Hub Ostrava zahajuje díky podpoře Nadačního fondu Slovenských elektráren v Nadaci Pontis nový akcelerační program Impact Hub Challenge: Smart Cities určený pro startupové projekty, které chtějí a dokáží zefektivnit provoz města, snížit dopad na životní prostředí a zkvalitnit služby občanům.

Akcelerační program Impact Hub Challenge: Smart Cities odstartuje v září tohoto roku, jednotlivé týmy se mohou přihlásit do 30. srpna. „Program je určený až pro 5 týmů z ČR a Slovenska, které mohou mít svůj projekt zatím jen ve fázi nápadu, stejně jako ve stádiu fungujícího projektu. Nejvíce nás zajímají projekty nabízející řešení v oblastech energetické efektivity a řízení, eMobility, ale také městské infrastruktury, osvětlení, vodního a odpadového hospodářství, eGovernmentu, služeb občanům nebo řízení dopravy.“, říká Martin Kumpan, ředitel pro prodej energetických služeb a retail Slovenských elektráren.

”Nabízíme vstupní konzultace a bezplatnou podporu, která má reálný dopad na podnikání či směřování přihlášených,“ vysvětluje Marcela Kučová z Impact Hub Ostrava.

Akcelerační program bude trvat dva měsíce a přihlášené projekty si během něj vylepší svůj byznys plán, získají propojení na síť kontaktů a zúčastní se úzce zaměřených workshopů. Po celou dobu akcelerace se také mohou spolehnout na podporu od svého mentora a zázemí sítě Impact Hub, kde v podobných programech vyroste více jak 100 projektů ročně.

Mezi mentory a konzultanty tohoto projektu mimo jiné patří například šéf pobočky Slovenských elektráren v ČR Mariusz Paszanda, ředitel PwC ČR Karel Půbal, inovátor a stratég Rudolf Číhák (IdeaSense) nebo zkušený designér služeb a produktů Jindřich Fialka (Q Designers).

Program zajišťuje globální síť Impact Hub, která jen v ČR ročně koordinuje 6 různě zaměřených akceleračních programů, a v moderních coworkingových prostorech ročně organizuje několik set externích akcí a desítky vlastních eventů.

Nadační fond Slovenských elektráren v Nadaci Pontis

Nadační fond Slovenských elektráren v Nadaci Pontis byl založený v roce 2011 a je primárně zaměřený na podporu projektů v oblastech sociálních věcí, životního prostředí a vzdělávání.

Slovenské elektrárny jsou největším výrobcem elektřiny na Slovensku, provozují dvě jaderné, dvě tepelné a 31 vodních elektráren, v ČR patří mezi největší dodavatele elektřiny pro podniky.

Více informací na www.seas.sk

Více informací o programu naleznete na stránkách http://smartcities.hubostrava.cz/.

Více o Impact Hub Ostrava hledejte na  http://www.hubostrava.cz/.