České retailové firmy spoléhají na Kerio Control

77 % ransomwarových útoků míří na čtyři segmenty: profesionální služby, veřejný sektor, zdravotnictví a retail

PRAHA, 28. srpna 2017 – Společnost GFI Software, dodavatel řešení pro bezpečnost podnikových sítí, varovala, že z pohledu současných ransomwarových útoků odvětví maloobchodních společností patří mezi čtyři nejohroženější segmenty. Retailové podniky by proto měly posílit svou ochranu proti malwaru, tak jako například společnosti Alza.cz, Hannah či McDonald‘s, které nasadily řešení Kerio Control.

Podle zprávy Global Threat Intelligence Report 2017 směřovalo 77 % nedávných útoků na podniky ze čtyř následujících odvětvových segmentů:

  • Profesionální služby: 28 %
  • Veřejný sektor: 19 %
  • Zdravotnictví: 15 %
  • Retail: 15 %

Pro retailové společnosti je z tohoto pohledu útok ransomwaru a následná ztráta přístupu ke kritickým datům extrémně nebezpečná, protože jakýkoliv výpadek i jen několika desítek minut může znamenat milionové škody. Pokud si zákazník nebude moci zakoupit zboží ihned na prodejně či v e-shopu, není pro něj žádný problém obrátit se jinam. Proto retailové společnosti kladou velký důraz na posílení kontinuity provozu a ochranu před webovými a jinými útoky.

Společnost McDonald’s v České republice a na Slovensku využívá řešení Kerio Control pro ochranu své infrastruktury před webovými hrozbami. Kerio Control především pomáhá identifikovat problémy tím, že log soubory dokáží odhalit zvýšený internetový provoz a často tak zachytí útok v rámci http přenosu ještě dřív, než se dostane ke slovu lokální antivir na počítači. Pro zabezpečení lepších služeb využívá ICT oddělení McDonald’s statistiky a reporty z Kerio Control Statistics.

Kerio Control je komplexní řešení internetové brány, které malým a středně velkým podnikům poskytuje zabezpečení sítě.  Jeho součástí je firewall a směrovač, detekce a prevence útoků (IPS), antivirová ochrana, VPN a filtrování obsahu a aplikací. V České republice a na Slovensku jej využívá mnoho dalších zákazníků ze všech odvětví jako např. Alphaduct, Průmstav, Trnavský kraj a řada dalších.

O GFI

Společnost GFI Software vyvíjí špičková IT řešení umožňující podnikům monitorovat, spravovat a chránit své sítě s minimálními potřebami administrace. GFI podporuje komunikační a bezpečnostní platformy u desítek tisíc svých zákazníků s využitím řešení pro zabezpečení sítí, webový monitoring, antispam, patch management, správu zranitelnosti, faxování a archivaci. GFI prodává své produkty prostřednictvím globální sítě tisíců prodejních partnerů. Společnost je držitelem řady ocenění a certifikátů včetně certifikátu Microsoft Gold ISV Partner. Od roku 2017 jsou součástí produktového portfolia GFI řešení Kerio Connect, Kerio Control, Kerio Operator a Kerio Cloud. Více o GFI Software naleznete na http://www.gfi-software.cz nebo  http://www.gfi.com.