Česko-slovenské a polské týmy se v NVIDIA CS:GO Challenge utkají o 2500 amerických dolarů

NVIDIA CS:GO Challenge představí souboj dvou česko-slovenských a dvou polských týmů o odměny v celkové výši 2500 amerických dolarů. Zápasy bude přenášet český Twitch.tv kanál společnosti NVIDIA. 

Praha, 29. srpna 2017 – Soutěž CS:GO Challenge, která proběhne ve středu 30. srpna 2017, poprvé přivítá dva týmy složené z předních českých a slovenských hráčů titulu Counter-Strike: Global Offensive: eXtatus a eSuba. Síly s nimi poměří nadějné polské celky Izako Boars a AGO Gaming.

Hrát se bude systémem play-off BO3, tedy na dva vítězné zápasy v každém kole. Vítěz turnaje získá finanční odměnu ve výši 2000 amerických dolarů, na poraženého finalistu čeká částka 500 amerických dolarů. Diváci se kromě strhujících soubojů, jež bude možné sledovat prostřednictvím nedávno založeného Twitch.tv kanálu společnosti NVIDIA, mohou těšit také na zkušené komentátorské duo Marek “Shadye” Hovanec a Ondřej “Lelek” Kvarda.

Devítihodinový maraton zápasů odstartuje 30. srpna ve 15.30 první semifinále, ve kterém se postaví proti sobě týmy eXtatus a AGO Gaming. Od 18.30 změří ve druhém semifinále síly eSuba s Izako Boars. Na vítězné týmy z těchto duelů čeká ve 21.30 finálový zápas.

Časy zápasů:

Semifinále 1: 15.30 – 18.30 -> AGO Gaming vs eXtatus

Semifinále 2: 18:30 – 21.30 -> eSuba vs Izako Boars

Finále: 21.30 – 00.30

Představení týmů:

  • eXtatus již druhým rokem pravidelně potvrzují své vedoucí postavení na české a slovenské scéně, kde působí jako jediný profesionální tým díky partnerství s Alza.cz uzavřeném v dubnu tohoto roku. Pravidelně se také účastní evropských turnajů a jejich cílem je dostat se mezi třicet nejlepších týmů na světě.
  • eSuba je nejstarším a historicky nejúspěšnějším týmem v České republice a na Slovensku. Pochlubit se může mistrovským titulem téměř v každé hře na poli e-sportu. Mezi nedávné úspěchy CS:GO divize patří vítězství na turnaji ze seriálu Legend Series v Německu.
  • Izako Boars vznikli teprve v březnu tohoto roku a vlastní je Piotr ‚Izak’ Skowyrski, jeden z nejznámějších streamerů hry Counter-Strike:Global Offensive. Myšlenka na založení týmu se zrodila po vítězném švédském finále ROG Join the Republic Community Challenge, pro nějž kapitáni z řad streamerů a profesionálních hráčů hledali spoluhráče mezi svými fanoušky.
  • AGO Gaming představují novou sílu na polské scéně, jejich soupiska však čítá zkušené i mladé a talentované hráče. Proto nepřekvapí jejich dosavadní úspěchy: Tým prošel bez porážky 15. ročníkem Mistrovství Polska pod patronátem ESL a probojoval se do finále ELEAGUE kvalifikace.