Síť Sigfox už v Čechách pokrývá 95 % obyvatel

Praha, 14.září 2017 – Mobilní síť Sigfox pro Internet věcí českého operátora SimpleCell už pokrývá 95 % populace a 92 % území České republiky. Do konce roku chce operátor dokrýt území ČR kompletně. Na Slovensku pokračuje budování sítě velmi rychle. V současnosti už je sítí pokryto 87% obyvatel.

20170913_pokrytí.png

Operátor datové sítě pro Internet věcí společnost SimpleCell dokončuje kompletní pokrytí České republiky signálem sítě Sigfox. V současné chvíli pokrývá síť 95 % populace a 92 % území státu. Vybudováním dalších 50 základnových stanic do konce roku 2017 pokryje operátor i nejmenší města a obce České republiky.

Managing Partner SimpleCellu Pavel Sodomka komentuje aktuální stav pokrytí sítí: “Máme radost z postupu prací při dokrývání v obou zemích. Kladné ohlasy našich partnerů navíc svědčí o tom že síť už je opravdu dostupná v celé republice. I z tohoto důvodu pro ně podzimní Sigfox World IoT Expo bude zase o něco zajímavější akcí.”

Ve dnech 25. a 26. září se v Praze bude konat největší celosvětová akce věnovaná této technologii: Sigfox World IoT Expo. Do Prahy se sjede 35 národních operátorů sítě Sigfox, 125 vystavovatelů hardwaru a koncových řešení a na 400 partnerů. Hlavní linii konference bude mít na starosti 25 řečníků ze společností jako Airbus, Telefonica, T-Mobile, Bosch a další.   

20170913_pokrytí_SK.png

Společně s Českou republikou probíhá od prosince roku 2016 budování sítě i na Slovensku. SimpleCell Slovakia hlásí více než tři čtvrtiny pokrytého území Slovenska. “V průběhu půl roku se nám podařilo dosáhnout úrovně pokrytí, díky které jsou možné aplikace konkrétních řešení. V podstatě kompletního pokrytí Slovenska bude dosaženo v prosinci tohoto roku.“ dodává Martin Komínek, COO SimpleCell Slovakia.

O SimpleCell Networks

SimpleCell Networks a.s. je prvním českým veřejným mobilním operátorem sítě určené pro Internet věcí. Síť je založena na globální technologii Sigfox, která funguje ve 33 zemích světa, a v ČR byla vybudována ve spolupráci se společností T-Mobile. Síť umožňuje komunikovat levně, spolehlivě a bezpečně miliónům zařízení při mnohaleté výdrži na baterie. K datům je možné se dostat přes jednoduché rozhraní, přes které lze zařízení integrovat do podnikových systémů v řádu hodin, anebo využit desítky IoT platforem.

Více informací na www.simplecell.eu, případně na @simplecelleu na Twitteru i na Stránce SimpleCell na Facebooku.