Samsung přináší majitelům chytrých televizorů herní aplikaci Steam Link

Samsung je historicky prvním výrobcem televizorů, který ve svých televizorech nabízí podporu aplikace Steam Link od společnosti Valve a umožňuje tak uživatelům vychutnat si tisíce počítačových her na velké televizní obrazovce.

Praha, 17. října 2017 – Společnost Samsung Electronics Co., Ltd., na všech svých modelech chytrých televizorů z let 2016 a 2017, včetně letos uvedené modelové řady QLED TV, zpřístupnila aplikaci Steam Link od společnosti Valve. Samsung je prvním výrobcem televizorů, který umožnil tuto aplikaci přenést na obrazovky svých chytrých televizorů.

Namísto toho, aby k televizorům bylo nutné připojovat hardwarové zařízení Steam Link, umožňuje nová technologie po stažení aplikace z platformy Smart Hub streamovat oblíbené hry přímo z domácího PC na chytré televizory Samsung.

Aplikace Steam Link, která byla doposud k dispozici pouze na americkém trhu v bezplatné beta verzi, je nyní k dispozici v celkem 55 zemích včetně USA, Velké Británie a Koreje. U modelů televizorů pro rok 2017 tato aplikace podporuje streamování v plném rozlišení 4K a uživatelům chytrých televizorů Samsung umožňuje vychutnat si tisíce počítačových her na velkých televizních obrazovkách.

Steam Link vzbudil neuvěřitelný ohlas, a tak jsme rádi, že ho můžeme našim zákazníkům po celém světě nabídnout,“ uvedl Heeman Lee, viceprezident divize Visual Display společnosti Samsung Electronics a doplnil: „Ohromně nás těší, že díky možnosti využít velkou obrazovku s realistickou kvalitou obrazu pomáhají naše chytré televizory posunout uživatelský zážitek z hraní počítačových her na novou úroveň.

Optimální parametry pro hraní her nabízí také modelová řada Samsung QLED pro rok 2017. Tyto televizory se mohou pochlubit extrémně malým příkonem a nízkou latencí displeje a také vynikající kvalitou obrazu díky technologii Quantum Dot. Televizory Samsung QLED jsou také vysoce odolné, netrpí problémy s dosvitem či vypalováním obrazu, a to ani při dlouhodobějším hraní her.

Chcete-li se o nabídce chytrých televizorů Samsung a o aplikaci Steam Link dozvědět více, navštivte internetové stránky www.samsung.com.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů a LED displejů. Pro nejnovější informace navštivte Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.