STAFILA je součástí skupiny AeskuLab

Laboratoře STAFILA, spol. s r.o., jsou od 30. září 2017 součástí skupiny AeskuLab. Akvizicí této laboratoře rozšiřuje AeskuLab svoji dostupnost a odbornost v rámci Jihočeského kraje.

Společnost STAFILA je významným laboratorním hráčem na poli biochemické, serologické, hematologické a mikrobiologické laboratorní diagnostiky. Společnost působí v regionu České Budějovice a Třeboň, kde má své laboratoře a dále provozuje na území Jihočeského kraje devět odběrových míst. Společnost byla založena MUDr. Marií Ládovou v roce 1993.

Díky spojení společnosti STAFILA se skupinou AeskuLab dochází ke strategickému posílení pozice skupiny AeskuLab v Jihočeském kraji, na které bude skupina stavět budoucí rozvoj v dané oblasti.

„Laboratoř STAFILA jsme si jako potenciální akvizici vyhlédli před několika lety a jsem rád, že se nám podařilo celou transakci úspěšně dokončit. Společně se zakladatelkou, MUDr. Marii Ládovou, jsme přesvědčeni, že spojení s AeskuLabem může STAFILE do budoucna pomoci k dalšímu odbornému rozvoji a obchodnímu růstu. Chceme na této akvizici do budoucna v regionu stavět a vytvořit v Českých Budějovicích centrální širokospektrální laboratoř. Uděláme vše pro to, abychom klientům ve spolupráci se stávajícím týmem laboratoře i nadále poskytovali vysokou kvalitu služeb, na kterou jsou od laboratoře STAFILA zvyklí“ říká Kamil Doležel, generální ředitel AeskuLab Holding, a.s.

O AeskuLab
AeskuLab Holding, a. s. je v současné době s 35 laboratořemi, 89 odběrovými místy a 1 300 zaměstnanci největším poskytovatelem laboratorních služeb v České republice. Celá skupina generuje více než 21 milionů vyšetření ročně.

O STAFILE
Laboratoř založená v roce 1993 MUDr. Marií Ládovou, hematologem, a Prim. Dr. Stárkem, biochemikem. Po roce 2004 byla MUDr. Ládová jediným majitelem. Česká laboratoř, zakládající si na vysoké odbornosti zaměstnanců a rychlém a spolehlivém řešení požadavků a potřeb lékařů.