Dát zákazníkům vědět přes Messenger? Se Shoptetem to jde!

Praha 19. prosince – Udržovat dobrou komunikaci se zákazníky je zásadní. Shoptet zareagoval na rostoucí oblibu sociálních sítí a rozšířil možnosti oznámení o objednávce. To zákazníkovi nemusí přijít formou SMS, ale nově také přes Facebook Messenger, což je jedinečná novinka v oblasti předpřipravených e-shopových řešení na českém trhu. Výhody tato novinka přitom přináší všem – provozovatel e-shopu ušetří, pro zákazníka je kontakt s obchodem jednodušší a pro obě strany se stává komunikace přímočařejší.

Čím dál více lidí si zvyklo na komunikaci přes Facebook Messenger. Právě takoví zákazníci uvítají možnost, aby jim jejich e-shop odesílal oznámení právě přes něj. Provozovatelé e-shopů si díky novince od Shoptetu mohou tuto funkci nastavit a nechat na zákaznících, kterou formu oznámení upřednostní. Zda klasickou SMS, nebo zda preferují Facebook Messenger.

Zatímco před pěti lety lidé kontaktovali e-shop v první řadě telefonicky, poté e-mailem a až jako poslední možnost volili sociální sítě, dnes je situace přesně opačná. Prim hraje především Facebook. Lidé si zvykli oslovovat nejen své přátele, ale i různé instituce a obchody přes jejich facebookové stránky.

„Ukazuje se, že e-shop, který si zřídí facebookový profil, svůj obrat v některých případech až zdvojnásobí. To je dáno nejen lepší možností e-shopů pro upselling a plánování remarketingových kampaní na sociálních sítích, ale i těsnějším vztahem se zákazníkem. Zákazníci totiž využívají Facebook též jako help desk a pokud e-shop dokáže dobře a rychle reagovat, získají k němu větší důvěru,“ dodává ke vztahu sociálních sítí a e-shopů Miroslav Uďan, CEO společnosti Shoptet.

Možnost interakce s e-shopech prostřednictvím Facebooku oceňují zejména mladší zákazníci ve věku 15–30 let. Proto by Facebook do svého působení měly zahrnout hlavně ty internetové obchody, které cílí právě na tuto věkovou kategorii.

Na českém Facebooku je 4,8 milionů uživatelů. Navíc se drží tato sociální síť dlouhodobě na prvních místech ve frekvenci pravidelných návštěv ve srovnání s ostatními internetovými službami a sociálními sítěmi. Přesto se rozmáhá trend neztrácet na Facebooku až tolik času jako v minulosti a řešit na něm zejména to podstatné. Tomu napomáhá právě Facebook Messenger, díky kterému mezi sebou uživatelé komunikují, aniž by museli navštívit stránku jako takovou.

Shoptet zároveň inovuje prostředí českého elektronického obchodu i portálem Ceska-ecommerce.cz, který v reálném čase monitoruje různé ekonomické ukazatele. Informuje například o počtu online obchodníků, o celkových obratech, nejprodávanějším zboží či o vývoji preferovaných způsobů platby, čímž je unikátní nejen v českém, ale i v mezinárodním měřítku.

O společnosti Shoptet

Shoptet se na českém trhu specializuje na pronájem e-shopových řešení, která jsou oblíbená zejména pro jednoduché a intuitivní ovládání. V současné chvíli má Shoptet.cz v portfoliu přes 12 200 ;aktivních e-shopů, což je čtvrtina všech internetových obchodů působících na českém trhu. Také nabízí pokladní systém, který umožňuje správu e-shopu a kamenného obchodu v rámci jednoho on-line systému včetně řešení pro EET. Ve spolupráci se Zboží.cz provozuje portál Ceska-ecommerce.cz, který v reálném čase monitoruje ekonomické ukazatele českého elektronického obchodu.   Více informací o společnosti Shoptet.cz naleznete na www.shoptet.cz.