Profesionální vývojářské nástroje JetBrains ocenili spokojení uživatelé v žebříčku G2 Crowd

Praha, 17. ledna 2018 – Uživatelé profesionálních nástrojů JetBrains zařadili společnost svými recenzemi na 67. místo v žebříčku Top 100 nejúspěšnějších IT společností na světě. Dlouhotrvající spokojenost a stovky hodnocení zákazníků tak společnosti se sídlem v České republice přinesla vynikající umístění v první stovce prestižního žebříčku G2 Crowd Best Software Companies 2018.

„Umístění v žebříčku G2 Crowd si velmi ceníme, protože tuto stránku využívá spousta B2B zákazníků, když se rozhodují o nákupu softwarového řešení pro svoji firmu. Také nás moc těší, že z našich 21 produktů, které jsou na stránce hodnoceny, získal náš nástroj pro programování IntelliJ IDEA od uživatelů v průměru 4,6 hvězdiček z pěti možných, což reflektuje jeho přínos pro své uživatele,“ komentuje výsledky Alexey Reshtenko, obchodní Vice President ze společnosti JetBrains.

V žebříčku se objevují společnosti, jako jsou Google, Adobe, SAP nebo Dropbox. České společnosti zastupuje pouze JetBrains, která obsadila 67. příčku v celkovém hodnocení. Výborného výsledku dosáhla firma i mezi TOP 50 středními firmami, kde obsadila 32. místo. Žebříček G2 Crowd oceňuje ty společnosti, které poskytují svým zákazníkům prvotřídní produkty. O umístění jednotlivých společností rozhodují sami uživatelé, kteří na stránky vkládají své recenze. Vzniká tak jedinečný a zcela transparentní přehled IT společností a jejich produktů, který vytvářejí IT profesionálové pro sebe navzájem.

Uživatelé z řad profesionálních vývojářů nebo firemních IT administrátorů hodnotí jednotlivé softwarové nástroje na základě svých zkušeností. V žebříčku Best Software Companies 2018 se mohou umístit jen ty společnosti, které za uplynulý rok dostaly alespoň 100 uživatelských hodnocení svých produktů napříč celým portfoliem.

O společnosti JetBrains

JetBrains je přední tvůrce nástrojů pro profesionální vývojáře, které jim pomáhají při tvorbě pokročilých technologií a také pracovat rychleji, přesněji a ještě efektivněji. Společnost byla založena v Praze v roce 2000 třemi vývojáři jako startup-ový projekt. Dnes je společnost JetBrains s více jak 700 zaměstnanci přítomná na globálním trhu. Centrála se nachází v Praze, další pobočky pak v Rusku, Německu, USA a společnost operuje také pomocí široké sítě partnerů po celém světě. Produktové portfolio JetBrains čítá mnoho oceňovaných nástrojů, jako například IntelliJ IDEA – chytrý nástroj pro vývoj v technologii Java a PhPStorm – doplněk Visual Studia od Microsoftu. Pro práci si vybralo produkty JetBrains 431 společností z Fortune 500. Pro více informací přejděte na www.jetbrains.com.