Večer, který změní každou ženu

Žena hospodyňka, žena matka, žena objekt lásky muže. Přestože stereotypní vykreslení žen pozvolna ubývá na síle, musí se cílevědomé ženy s předsudky na své cestě za úspěchem stále potýkat. Pro všechny, které se rozhodnou vydat proti proudu, načerpat novou inspiraci, sdílet své příběhy s druhými, motivovat a vzájemně se podpořit, pořádá již třetím rokem konferenci Wo.men institut GrowJOB Petra Ludwiga. Konference, na níž promluví inspirativní ženy jako například Tereza Salte nebo Pavlína Louženská, se bude konat 9. dubna v pražské Microsoft Event venue.

Paušalizace něžného pohlaví a kategorizování žen do předem určených úloh je jev, který ženy mnohdy brzdí v cestě za vysněným cílem. „Stereotypy a předsudky jsou bohužel nedílnou součástí našeho myšlení. I když se snažíme, nedokážeme se ubránit, náš mozek má zkrátka potřebu škatulkovat, ať už se jedná o ženy, nebo jakoukoli jinou skupinu. Záleží ale na každém z nás, jak rychle a zda vůbec dokáže přehodnotit a racionálně si uvědomit, že námi vytvořená škatulka na konkrétního člověka třeba tak docela nesedí. Všechny přednášející všechny škatulky a stereotypy jednoznačně boří už jen tím, jaké jsou,“ říká Denisa Dědičová, lektorka institutu GrowJOB. Ten se v rámci svých konferencí dále zaměřuje i na kritické myšlení, leadership nebo osobní růst.

Konference jako již tradičně opět nabídne pohled celkem sedmi významných osobností. Slova se ujme například moderátorka DVTV a umělkyně Emma Smetana, vedoucí oddělení inovací a produktu v agentuře 2FRESH a zakladatelka skupiny #holkyzmarketingu Pavlína Louženská. Více o svých zkušenostech s předsudky a stereotypy doplní Denisa Dědičová, lektorka vzdělávání a zakladatelka módní značky Deedivine. Chybět nebude ani Tereza Salte, blogerka a zakladatelka Elite Bloggers Hub, blogerského „obýváku“, kde se schází a tvoří známé české blogerky. Klíčovým otázkám se budou věnovat všechny dámy během půlhodinových projevů.

Dubnová konference je v pořadí třetí, kterou v tomto roce GrowJOB představil a zároveň se chystá na mnoho dalších. „Po kritickém myšlení, osobním růstu a ženách se dále zaměříme například na  LeaderShip, kde promluví nejúspěšnější zástupci start-upů, korporací a neziskovek. Veškeré aktuální termíny konaných událostí zveřejňujeme s předstihem na webových stránkách events.growjob.com,“ dodává Aneta Drábková, Marketing & Events manažerka GrowJOB Institute.

Konference Wo.men

Místo konání akce: Microsoft Event venue, Praha 4, Vyskočilova 1561/4a

Termín a trvání: 9. 4. 2018, 17:00 – 22:00

Cena vstupenky: 1.290,- Kč

Web události zde

Facebooková událost zde

Fotografie ke stažení zde