Stavebko pro děti a mladé s výnosem přes 4 % ročně

PRAHA, 3. dubna 2018 – Od dubna nabízí Raiffeisen stavební spořitelna dětem a mladým do 25 let stavební spoření s nadstandardní úrokovou sazbou. Každou novou dětskou smlouvu bude úročit 1,5 procentem, a to minimálně po celou dobu vázací lhůty smlouvy, to je 6 let.

Včetně úroku a plné státní podpory tak lze získat celkové zhodnocení přes 4 procenta ročně. Státní podpora činí až 2 000 korun a pro její připsání je nutné na účet stavebního spoření vložit každý rok alespoň 20 tisíc korun.

„Stavební spoření je mezi lidmi stále velmi oblíbené. V loňském roce jsme uzavřeli téměř 60 tisíc spořicích smluv, z toho přes 8 tisíc bylo pro děti. Během letošního roku očekáváme navýšení počtu nových dětských smluv zhruba o 20 procent,“ říká Jan Jeníček, předseda představenstva Raiffeisen stavební spořitelny.

Nezletilému dítěti může založit stavebko jeho zákonný zástupce ihned po narození. Ratolestem však mohou pravidelně spořit také prarodiče. Stačí, když budou znát číslo účtu stavebního spoření dítěte. Našetřené peníze se pak mohou dětem hodit například na studia, cestování nebo pořízení prvního bydlení.

„Na budoucnost potomků se vyplatí myslet co nejdříve. Podle průzkumu, který pro nás vypracovala výzkumná agentura SC&C, spoří rodiče svým dětem průměrně 1 200 korun měsíčně. Ukládání peněz na stavební spoření je bezpečné, vklady jsou totiž pojištěny do výše 100 tisíc EUR,“ uzavírá Lenka Molnárová, tisková mluvčí Raiffeisen stavební spořitelny.

Všichni starší 25 let mohou na stavebku spořit s úročením 1 % ročně, což je stále jedna z nejvýhodnějších sazeb na trhu. Včetně úroku a plné státní podpory lze dosáhnout zhodnocení až 3,6 procenta ročně.  

Akce na tzv. dětské smlouvy platí na všechny nově uzavřené spořicí smlouvy pro děti od narození a mladé do 25 let včetně a potrvá od 1. dubna do 30. června 2018. Podrobné informace jsou uvedené na stránce https://www.rsts.cz/sporici-tarif-pro-mlade/.

O Raiffeisen stavební spořitelně

Raiffeisen stavební spořitelna poskytuje v České republice stavební spoření a výhodné úvěry na rekonstrukce, modernizace i pořízení bydlení. Na český trh vstoupila v roce 1993 jako první stavební spořitelna, ještě pod jménem AR stavební spořitelna a.s. Je součástí Raiffeisen, největší soukromé finanční skupiny působící na rakouském trhu, jejíž tradice sahá až do roku 1862.

Provozuje širokou síť poradenských míst na území celé České republiky a je spolehlivým partnerem pro řešení nejen bytových potřeb. Její finanční poradci klientům poskytují komplexní finanční poradenství v otázkách bydlení, zajištění života, majetku, rodiny i zabezpečení na stáří.