Celosvětový program připravuje novou generaci vedoucích pracovníků ve sklářském průmyslu, patří sem i Rudolf Zajíček

Rozvojový program společnosti O-I určený pro budoucí manažery sklářských závodů bude mít 100 absolventů

JAROSLAW/PRAHA, 3. května 2018 – Závod společnosti O-I v polském městě Jaroslaw hostí poslední fázi celosvětového programu Plant Manager Development 2018. V rámci tohoto programu jsou vybíráni pracovníci, kteří vynikají expertízou, nadšením a zkušenostmi ve výrobě skla. Z letošního ročníku programu vzejde téměř 100 absolventů. Jedním z nich je i Rudolf Zajíček, ředitel závodu O-I v Dubí.

Program Plant Manager Development sdružuje manažery závodů a talenty na vedoucích a kontrolních pozicích společnosti O-I z celého světa. Po dobu tří měsíců navazují a prohlubují týmovou spolupráci napříč O-I a sdílejí a rozvíjejí své nápady, aby zefektivnili výkonnost celé firmy.

„Jsem vděčný za to, že jsem se mohl zapojit do programu a získat tak celkový přehled o všech důležitých součástech výrobního procesu. Za jeden z největších přínosů celého PMD programu považuji získání kontaktů na kolegy napříč firmou a sdílení konkrétních komplikovaných příkladů praxe,“ okomentoval Rudolf Zajíček, ředitel závodu O-I v Dubí, který získal příležitost zúčastnit se tohoto speciálního programu.

„O-I vyniká tím, že je skutečně jediným celosvětovým výrobcem skla. V rámci programu se účastníci seznamují s předními odborníky na celosvětová témata, od nichž se mohou učit a získat tak informace z první ruky. Naším cílem je vytvořit z O-I nejatraktivnější sklářskou společnost na světě, pro jakou lze pracovat. K tomuto cíli se přibližujeme i díky programu Plant Manager Development. Ten poskytuje manažerům závodů vlastní celosvětovou síť kontaktů a školení nejen v oblasti výrobních procesů a technologií, ale také v managementu a řízení obchodu. Více než polovina programu se skládá z témat, která se týkají managementu, protože účastníci programu budou právě ti, kteří v blízké budoucnosti posunou naši společnost kupředu,“ řekl John Webb, senior viceprezident a ředitel oddělení lidských zdrojů společnosti O-I.

Manažeři závodů společnosti O-I řeší náročné technické překážky ve sklářském odvětví. Díky tomu O-I dodává vysoce kvalitní, precizně navržené skleněné obaly těm nejzajímavějším a nejznámějším značkám potravin a nápojů na světě.

„Na O-I se mi nejvíce líbí to, že můžete každý den ovlivňovat a zlepšovat životy svých kolegů i zákazníků. Jako manažeři závodu řešíme záležitosti spojené s výrobou inovativních skleněných obalů, zatímco zachováváme rychlost plnící linky a chráníme životní prostředí. Program Plant Manager Development mě přesvědčuje o tom, že společnost nabízí skutečnou příležitost rozvíjet kariéru na tu nejvyšší úroveň,“ doplnil Johan Victor, koordinátor pro změnu pracovní pozice z britského města Harlow, který se také zúčastnil letošního programu.

V závěrečném bodu programu se 21 manažerů z pěti kontinentů a 13 zemí účastní týdne workshopů v Evropě, konkrétně v závodě společnosti O-I v polském Jaroslawi. Zde se vyrábí lahve pro velmi náročný segment dětské výživy. Účastníci programu již strávili dva týdenní pobyty v Perrysburgu v USA a hlavním městě Peru, Limě.

Program Plant Manager Development funguje souběžně se školením manažerských dovedností a odbornou přípravou jednotlivců na všech úrovních společnosti.

„Vedle zlepšování vůdčích dovedností se účastníci zdokonalují také v udržování konzistence a vynikající kvality výroby v našich závodech díky praktickým cvičením v provozu. Naše podnikání vylepšujeme neustálými inovacemi, kterými uspokojujeme zvyšující se nároky našich zákazníků. Tím jim pomáháme budovat jejich značku, vyrábět udržitelné obaly a stáváme se tak jejich klíčovými partnery. A když se vyvíjí naše společnost, mohou se rozvíjet i naši lidé. Pro ty, kteří se nebojí překážek a umí ze sebe dostat to nejlepší, nabízí společnost O-I mnoho příležitostí,“ informoval Pablo Vercelli, viceprezident pro lidské zdroje společnosti O-I Europe.

O společnosti O-I

Společnost Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) je největším světovým výrobcem skleněných obalů a klíčovým partnerem mnoha světových potravinových a nápojových značek. Tržby O-I v roce 2017 dosáhly výše 6,9 miliard dolarů. Společnost zaměstnává více než 26 500 lidí v 78 závodech, nacházejících se ve 23 zemích. Celosvětové ústředí je ve městě Perrysburg v americkém Ohiu.

V České republice O-I zaměstnává téměř 400 zaměstnanců. Mateřskou společností a zároveň jediným vlastníkem společnosti O-I Sales and Distribution Czech Republic, s.r.o. je společnost O-I Manufacturing Czech Republic, a.s., která se zabývá výrobou obalového skla. V České republice má společnost O-I dva závody, a sice v Novém Sedle na Karlovarsku, kde se vyrábí barevné sklo, a v Dubí na Teplicku, kde je vyráběno sklo čiré. Více informací naleznete na www.o-i.com.