Bileto, nejmodernější jízdní řády, startují pod Blesk.cz

Bileto je služba, která nejpřesněji vyhledá spojení veřejnou dopravou mezi libovolnými místy v Česku. Kombinuje vlaky, autobusy, městskou hromadnou dopravu a třeba i lodě. Cestující nemusí znát název zastávky, aplikaci stačí znát polohu, adresu nebo název cíle a najde optimální způsob přepravy včetně výpočtu doby chůze mezi zastávkami a u některých dopravců nabídne i možnost nákupu jízdenky.


Mediální dům Czech News Center prostřednictvím sesterské společnosti CIL (Czech Innovation Lab), která patří stejně jako CNC do koncernu Czech Media Invest, rozšiřuje své portfolio o další typ služby uživatelům internetu. Nově jsou pod Blesk.cz dostupné jízdní řády Bileto, ty fungují na platformě, kterou původně vyvinul stejnojmenný startup ze skupiny Rockaway. Investiční skupina Rockaway měla Bileto ve svém portfoliu poslední čtyři roky, během kterých aktivně pracovala na jeho vývoji. Nové jízdní řády nabízí nejmodernější způsob plánování cesty, vyhledávání spojů a u některých dopravců i propojení na jejich e-shop pro nákup jízdenky. Vše pohodlně a přehledně na jednom místě.

Bileto se skládá ze dvou částí – jízdní řády jsou jednou z nich, druhou je rezervační a distribuční platforma pro dopravce. Ředitel online Matěj Hušek k tomu dodává: „Bileto je pro nás na jedné straně způsob, jak diverzifikovat příjmy. Na druhé straně chceme uživatelům našich webů nabídnout novou a uživatelsky přívětivou službu.“ 

Bileto jako prodejní a distribuční platformu ocení především dopravci. Ti mohou spravovat jízdní řády, ceny a informace o kapacitě spojů na jediném místě a všechna ostatní prodejní místa tuto informaci získají automaticky. Adam Raška, CEO Bileta, doplňuje: „Jízdenky prodáváme přes různé kanály. Fungujeme např. jako letenkové systémy. Systém budujeme tak, aby dopravce mohl vše spravovat z jednoho místa, ale získal maximální množství způsobů, jak své spoje a služby prodávat. Prodej je možný i přes aplikaci, kterou používají stevardi nebo řidiči, kteří tak mohou také prodávat jízdné. My jsme správci rezervačního systému. Dopravcům nabízíme nový prodejní kanál. Jde o společnou službu jízdních řádů, jejímž cílem je dojít až tak daleko, že budeme jízdenky prodávat napřímo.“

Bileto je uživatelsky jednoduché, a přitom nabízí vše, co člověk při cestě kamkoli ocení. Snaží se být modernější, přehlednější a chytřejší než ostatní jízdní řády na internetu. Nabízí intuitivní ovládání bez zbytečností a přidává užitečné drobnosti, jako je například tlačítko na rychlé vyhledání posledního spoje v daný den. Bileto je také stále aktuální, aby poskytlo ty nejpřesnější informace – 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Všechny cesty vedou z Bileta.

CZECH NEWS CENTER a.s. je nejsilnějším mediálním domem na českém trhu, který prostřednictvím svých produktů oslovuje téměř 3,5 milionu čtenářů tisku a více než 7 milionů návštěvníků internetu. Desítky tisíc dalších využívají ostatní digitální produkty a aplikace CNC. 
Mezi další úspěšné projekty patří BLESK mobil – nejsilnější virtuální operátor v zemi, a BLESK energie – úsporný dodavatel plynu a elektřiny. Pod společností působí také tiskárny s názvem CZECH PRINT CENTER a.s.

CIL – Czech Innovation Lab je technologická laboratoř, která pracuje na vývoji a testování nových a inovativních projektů, technologií a postupů, které skupině CMI pomáhají rozvíjet se v digitálním světě.