Aquapalace Praha jako první sportovně relaxační komplex v České republice zavedl nákup vstupenek prostřednictvím samoobslužných kiosků

Praha, 4. června 2018 – V Aquapalace Praha mohou návštěvníci nakupovat vstupenky pomocí samoobslužných pokladen. Tato inovativní novinka zaručí mnohem rychlejší odbavení. Aquapalace Praha je tak v České republice prvním aquaparkem, který tuto službu nabízí.

Kiosky umožní návštěvníkům rychlé zakoupení své vstupenky, díky čemuž se vyhnou zdlouhavému čekání ve frontách u pokladen. Aquapark tím reaguje na aktuální trendy dnešní uspěchané doby. „Lidé už nejsou zvyklí a ani nechtějí čekat ve frontách. Pomocí samoobslužných pokladen nakupují potraviny, tankují benzín nebo si pořizují nový nábytek. My jim jako první v České republice umožňujeme pomocí kiosků zaplatit vstupné a urychlit tak jejich cestu za zábavou. Dlouhodobě pracujeme na zkvalitňování zákaznického servisu a i s blížícím se letním obdobím bychom chtěli výrazně zkrátit čekací dobu, plynule odbavovat zákazníky a mít tak dostatek času na servis a péči o zákazníky,” říká Tomáš Dufek, komerční ředitel Aquapalace Praha.

Pro návštěvníky, kteří využijí k nákupu vstupenek samoobslužné kiosky, je poté k dispozici speciální pokladna, u které na základě zaplacené vstupenky dostanou čip pro vstup do rezortu. Kromě svižného nakupování nabízí pokladny přehled důležitých informací o aquaparku. Pro zahraniční zákazníky je k dispozici předvolba anglického či německého jazyka.

Dodavatelem IT řešení je společnost Grand IT s.r.o. Partnerem projektu  je společnost Mastercard. Zákazník si může vybrat mezi platební metodou jako je platba kartou nebo digitální mobilní peněženka Masterpass. Při výběru platební metody Masterpass mu pokladní systém vygeneruje QR kód, který si načte pomocí mobilní aplikace. „Aquapalace Praha jako první aquapark na světě integroval do samoobslužných kiosků bezkontaktní platby a možnost platit pomocí mobilní aplikace Masterpass. Pro platbu stačí přiložit bezkontaktní kartu, NFC telefon s platební kartou nebo jednoduše naskenovat QR kód mobilní peněženkou Masterpass AT CZ SK,“ řekl Richard Walitza, ředitel pro mobilní platby a inovace Mastercard pro ČR, SR a Rakousko.

O společnosti Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách. Provozujeme nejrychlejší síť pro zpracování plateb, která propojuje spotřebitele, finanční instituce, obchodníky, vlády a podniky ve více než 210 zemích a teritoriích celého světa. Produkty a řešení společnosti Mastercard ještě více usnadňují, zabezpečují a zefektivňují každodenní obchodní činnosti – například nakupování, cestování, podnikání a hospodaření s financemi. Sledujte nás na Twitteru @MasterCardNews, připojte se k diskusi na CashlessPioneers Blog a přihlaste se k odběru nejnovějších zpráv v Engagement Bureau.