Foxconn je třetím nejlepším zaměstnavatelem v Česku do 5 tisíc zaměstnanců

Praha, 13. června 2018 – Společnost Foxconn obsadila v celostátním kole soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku v kategorii do 5 tisíc zaměstnanců třetí místo. Obhájila tak umístění na stupních vítězů z předchozích ročníků, ve kterých jí připadlo dvakrát druhé a jednou třetí místo. Nedávno bylo vyhlášeno také regionální kolo soutěže, v němž Foxconn potvrdil svou neotřesitelnou pozici z posledních let a mezi zaměstnavateli v Pardubickém kraji si odnesl nejvyšší ocenění již počtvrté v řadě.

„Být mezi třemi nejlepšími zaměstnavateli v České republice je pro nás samozřejmě obrovský úspěch, kterého si velmi ceníme. S extrémním nedostatkem pracovních sil, který panuje na českém trhu práce a na Pardubicku obzvlášť, je důležité se o své zaměstnance starat, naslouchat jejich potřebám, nabízet jim něco navíc a snažit se je udržet. Proto neustále hledáme způsoby, jak se v těchto ohledech zlepšovat a vytvářet ve Foxconnu pro naše pracovníky dlouhodobě co nejlepší podmínky. Ne vždy je jednoduché najít v tak velkém kolektivu ideální řešení, toto umístění proto vnímáme mimo jiné i jako důkaz, že se nám to daří a že má smysl v naší snaze pokračovat,“ řekla Jitka Kratochvílová, personální ředitelka společnosti Foxconn.

Soutěž Sodexo Zaměstnavatel roku hodnotí přihlášené společnosti podle několika kritérií, jako jsou například náklady na vzdělávání a rozvoj zaměstnanců, možnost kariérního růstu, fluktuace či investice do projektů společenské odpovědnosti. Ve všech těchto kategoriích Foxconn dosahuje velmi dobrých výsledků a snaží se neustále zlepšovat. V posledních letech se například intenzivně zaměřuje na zavádění prvků Průmyslu 4.0, které umožňují omezit množství rutinních manuálních úkonů a využít kapacitu zaměstnanců pro kvalifikovanější a zajímavější práci.

Ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku je součástí Výročních cen Klubu zaměstnavatelů 2018. Již od roku 2003 se zaměřuje na společnosti v České republice z pohledu lidských zdrojů. Smyslem soutěže je přiblížit lidem společnosti s výborným přístupem ke svým zaměstnancům na celostátní i regionální úrovni, bez ohledu na jejich historii, velikost, a dokonce i odvětví, a nepřímo tak rozvíjet oblast lidských zdrojů v České republice.

O společnosti Foxconn

Foxconn je předním světovým výrobcem elektroniky a poskytovatelem poprodejních služeb. Centrála pro Evropu byla založena na počátku nového tisíciletí v České republice. Od té doby se Foxconn stal jedním ze tří nejvýznamnějších českých exportérů. Zároveň je dlouhodobě považován za nejlepšího zaměstnavatele v regionu. V rámci aktivit druhé generace se Foxconn soustředí na vývoj vlastních inovativních produktů a řešení v oblastech navrhování a vývoje průmyslového softwaru, průmyslového internetu věcí (IIoT) a digitálních továren (digital factory) v souladu s principy konceptu Průmysl 4.0 (Industry 4.0). Foxconn tím sleduje strategický cíl, stát se předním celosvětovým poskytovatelem pokročilých produktů a integrovaných řešení pro průmyslovou automatizaci založenou na špičkových technologiích.