Nezávislá analytická společnost jmenovala ESET lídrem v oblasti Endpoint Security Suites pro rok 2018

Praha, 2. července 2018 – Společnost ESET, lídr v proaktivní ochraně před internetovými hrozbami, získala status lídra v reportu The Forrester Wave™ – Endpoint Security Suites, Q2 2018. Prestižní report detailně analyzoval 15 největších výrobců bezpečnostního software a zaměřil se mimo jiné na jejich schopnosti z hlediska prevence, detekce a řešení bezpečnostních hrozeb na koncových zařízeních. Ve výsledcích této analýzy se ESET ukázal jako jeden z lídrů trhu.

Po přezkoumání celého trhu došli autoři k závěru, že data nasbíraná při průzkumu společnosti Forrester jasně ukazují, že “složitost IT prostředí je nejčastější výzvou”, jak uvádějí respondenti z podnikové sféry, a že “klienti, pokud je to možné, požadují bezpečnostní sadu pro koncová zařízení, která konsoliduje funkce i možnosti řešení a zároveň není složitá.” Zpráva rovněž uvádí v profilu společnosti ESET, že “celkově je ESET nejlepší pro podniky, které hledají kompletní sadu, která pro úspěšný provoz nevyžaduje vysokou odbornost.”

Aby bylo možné zhodnotit stav bezpečnostních balíčků pro sledování koncových zařízení a zároveň bylo vidět, jak si konkurenční řešení stojí ve srovnání mezi sebou, Forrester ohodnotil silné a slabé stránky všech hlavních dodavatelů. Po vyhodnocení předešlého výzkumu, analýze zákaznických potřeb, rozhovorech s dodavateli a dalšími experty, Forrester vytvořil komplexní soubor 21 kritérií, které seskupil do tří kategorií:

  • Aktuální nabídka. Pozice každého dodavatele je zanesena na vertikální ose Forrester Wave™ grafu, který indikuje, jak silná je současná nabídka společnosti. Klíčová kritéria pro toto hodnocení zahrnují prevenci škodlivého softwaru, ochranu před zneužitím, detekci chování a celkovou výkonnost a chování produktu. Společnost Forrester provedla toto vyhodnocení na základě zpětné vazby od zákazníků a výsledků testů třetích stran.
  • Strategie. Umístění na horizontální ose pak ukazuje sílu pozice dodavatelů na základě jimi zvolené strategie. Zde společnost Forrester hodnotila vizi a zaměření společností, jejich bezpečnostní komunitu a produktovou roadmapu.
  • Postavení na trhu. Velikost značek v grafu reprezentuje postavení dodavatelů na trhu. Ohodnocení je provedené dle modelu společnosti Forrester, který reflektuje zákaznickou základnu a partnerskou síť jednotlivých dodavatelů.

Zpráva Forrester Wave™ ukazuje, že experti na bezpečnost mají zájem o ESET Endpoint Security Suite, který si dokáže efektivně poradit s moderními hrozbami a jeho používání u koncových zařízení není pro uživatele složité.  Zákazníci kontinuálně hodnotí produkt pro svou uživatelskou přívětivost ve srovnání s ostatními jako nadprůměrný. Forrester došel k závěru, že důvěra zákazníků v kvalitu řešení zabezpečení koncových zařízení je klíčová pro úspěch společností nejen na trhu, ale zejména v budování role strategického partnera a správce firemních dat. Toto dle našeho názoru odráží opakovaný úspěch společnosti ESET a společnost tím získává nejvyšší možné ohodnocení od bezpečnostní komunity.

Juraj Malcho, technický ředitel společnosti ESET, komentuje úmístění následovně: „Věříme, že uznání společnosti ESET jako lídra v aktuálním reportu od společnosti Forrester i globální obchodní úspěchy demonstrují dodržení závazků ESETu v dodávání prémiového bezpečnostního řešení našim zákazníkům z firemního prostředí. Vizí naší společnosti bylo vždy zaručit našim uživatelům klid a jistotu díky využití našeho software, zvláště pak v dnešním komplexním a neustále se měnícím světě.”

O společnosti ESET

Společnost ESET již od roku 1987 vyvíjí bezpečnostní software pro domácí i firemní uživatele. Ten drží rekordní počet ocenění a díky němu může více než 100 milionů uživatelů bezpečně objevovat možnosti internetu. Široké portfolio produktů ESET pokrývá všechny populární platformy včetně mobilních a poskytuje neustálou proaktivní ochranu při minimálních systémových nárocích. ESET se stal první společností, která díky dlouhodobě vysoké úrovni ochrany získala 100 ocenění prestižního magazínu Virus Bulletin VB100. Za těmito úspěchy stojí zejména dlouhodobé investice do vývoje. Jen v České republice nalezneme tři vývojová centra a to v Praze, Jablonci nad Nisou a Brně. Společnost ESET má lokální zastoupení v Praze, celosvětovou centrálu v Bratislavě a disponuje rozsáhlou sítí partnerů ve více než 200 zemích světa.