Platforma NVIDIA RTX přináší ray tracing v reálném čase a umělou inteligenci do předních herních titulů

V čele se světovými vývojáři, kteří NVIDIA RTX implementovali do Battlefield V a Shadow of the Tomb Raider

Gamescom – Společnost NVIDIA v předvečer veletrhu Gamescom představila novou řadu GeForce RTX™, prvních herních GPU založených na nové architektuře NVIDIA Turing™. Zároveň s tím upozornila na řadu předních herních titulů, v čele s Battlefield™ V a Shadow of the Tomb Raider, které jsou vyvíjeny na platformě NVIDIA RTX™ a umožňují ray tracing v reálném čase a nové využití umělé inteligence ve hrách.

Platforma NVIDIA RTX se rychle stala standardem pro ray tracing v reálném čase a umělou inteligenci ve hrách. Nová RT jádra grafického čipu NVIDIA Turing umožňují ray tracing objektů a prostředí s různými charakteristikami v reálném čase s fyzikálně přesnými, realistickými stíny, odrazy světla, refrakcemi a globálním osvětlením.

„Platforma NVIDIA RTX a nová 20. řada grafických karet GeForce RTX přináší ray tracing v reálném čase do her o 10 let dříve než kdokoli očekával,“ řekl Tony Tamasi, senior vice president of Content and Technology v NVIDIA, a dodal: „Díky umělé inteligenci a hardwarové akceleraci světelných paprsků integrovaných do grafických karet GeForce RTX  je pravidelné využívání těchto futuristických možností doslova za rohem.“

NVIDIA RTX dodává mnoho nástrojů pro vývojáře, aby mohli snadno ray tracing a efekty umělé inteligence využívat, včetně hardwaru a softwaru umožňujících pokročilé programování úrovní stínů, ray tracing a hloubkovou analýzu. NVIDIA RTX je podporována v aplikaci DirectX Raytracing (DXR) společnosti Microsoft a usnadňuje implementaci do her vyvíjených v rozhraní Windows a Vulkan i skrze hardwarovou akceleraci dostupnou díky architektuře NVIDIA Turing.

„GeForce RTX a architektura NVIDIA Turing poskytují neuvěřitelně výkonný základ pro herní vývojáře, kombinací ray tracing technologie, umělé inteligence a programování úrovní stínů poprvé v historii v rámci jednoho grafického čipu,“ řekl Tim Sweeney, CEO Epic Games.

Hry s podporou ray tracingu v reálném čase

Níže je uveden seznam her s jistou podporou ray tracingu v reálném čase, další budou přibývat.

Grafické karty GeForce RTX, osazené Tensor jádry, která bleskurychle a do hloubky zpracovávají data, podporují také Deep Learning Super-Sampling (DLSS) technologii aplikující hloubkovou analýzu a umělou inteligenci do vykreslovacích technik. Výsledkem jsou ostré a hladké hrany na vykreslených objektech ve hrách.

Hry s podporou DLSS

Níže je uveden seznam her s jistou podporou DLSS, další budou přibývat.

Podpora z řad předních vývojářů

Mnoho herních vývojářů ze slavných společností vyjádřilo podporu platformě NVIDIA RTX, stejně jako vývojáři profesionálních aplikací pro rendering, jako jsou Adobe, Autodesk a Pixar.

Další podklady:

Kompletní záznam Launch eventu – https://youtu.be/Mrixi27G9yM

GeForce RTX: Graphics Reinvented – https://youtu.be/02h_dNl-C-s

Graphics Reinvented: Changing The Game With GeForce RTX – https://youtu.be/KoLe6bXC8iM

Battlefield V: Official GeForce RTX Trailer – https://youtu.be/rpUm0N4Hsd8

Shadow of the Tomb Raider: Exclusive 4K PC Tech Trailer – https://youtu.be/Ay3gT_UhzFQ

Shadow of the Tomb Raider: Exclusive Ray Tracing Video – https://youtu.be/k12cf15VvV4

Metro Exodus: Exclusive Gamesocm Trailer – https://youtu.be/9wUfSsIv34M

Metro Exodus: Official GeForce RTX Video – https://youtu.be/7Yn09UHWYFY

Control: Official GeForce RTX Trailer – https://youtu.be/GJfEy-kMdFc

Atomic Hearth: Official GeForce RTX Video – https://youtu.be/hLQAmNVLIBo

Předchozí tiskové zprávy a oznámení společnosti NVIDIA naleznete na adrese: http://grunexb2b.com/nvidia.